gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-headerGravity Falls is een Amerikaanse animatieserie die uitgezonden wordt door het Disney Channel Disney XD. De serie gaat over de avonturen van Dipper en Mabel Pines (een tweeling), die door hun ouders voor een zomer naar hun oudoom Stan in het dorp Gravity Falls worden gestuurd om vakantie te vieren.

Na het vinden van een occult boek ontdekt Dipper een verscheidenheid aan mysteries die zich afspelen in het vreemde dorp, wat het leven van de Mabel en Dipper voorgoed op zijn kop zet.

De afleveringen van Gravity Falls duren 22 minuten en zijn iedere zondag te zien op Disney Channel. Hieronder kun je in het kort kennismaken met de diverse personages uit Gravity Falls:

mabel-gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-1Mabel Pines
Mabel is een energiek en optimistisch meisje. Ze kan met gemak alle obstakels aan met haar grote glimlach en beugel! Ze houdt van het leven en de mensen die daartoe behoren. Ze is 5 minuten ouder dan haar tweelingbroer Dipper en is dol op haar huisdier Waggel (een varkentje dat ze op de kermis won).

 

dipper-gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-1Dipper Pines
Dipper is de tweelingbroer van Mabel. Hij is een nieuwsgierige en slimme 12-jarige jongen die vastbesloten is om de geheimen van Gravity Falls te ontdekken.

 

ome-stan-gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-1Ome Stan (Stanley Pines)
De grootoom van Mabel en Dipper is de eigenaar van de Mystery Shack (Raadsel Schuur), een museum met opmerkelijke toeristische bezienswaardigheden.

 

wendy-gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-1Wendy Corduroy
Wendy is de hippe verkoopster van de Mystery Shack waar Dipper een oogje op heeft.

 

soes-gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-1Soes Ramirez
Soes is de onintelligente maar sympathieke klusjesman van de Mystery Shack.

 

gideon-gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-1Gideon Gleeful
Gideon is een kwaad kind dat beweerd dat hij paranormale gaves heeft, maar hij is eigenlijk een bedrieger. Ook al is hij klein van stuk, hij ziet zichzelf als een grote vijand van Oudoom Stan.

Share