Screenshot 2015-02-09 at 09.50.16De Efteling is druk bezig een nieuwe attractie te ontwikkelen die naar verwachting in de zomer van dit jaar open zal gaan. Het wordt een zogenaamde Dive Coaster, een achtbaan met een vrije val van maar liefsts 37, 5 meter.

De attractie is niet alleen spectaculair om te ervaren, maar ook het kijken ernaar zal de moeite waard blijken, want -zoals we van De Efteling mogen verwachten- is het niet alleen een technische contructie, maar past het qua sfeer en verhaal helemaal in de Efteling. Zoals ze zelf zeggen: “staal met een verhaal”.

Het verhaal achter deze dive coaster gaat over ‘mijnen’, de vrije val kun je zien als afdalen in een mijnschacht. De naam van deze nieuwste Efteling attractie wordt “Baron 1898”.

Screenshot 2015-02-09 at 09.49.30

Hieronder kun je een video zien met wat meer achtergrondinformatie en ook al wat beelden van hoe het er straks uit zal komen te zien. Op het YouTube kanaal van de Efteling staan nog meer video’s van “the making of”, maar uiteraard houden wij jullie via deze blog ook op de hoogte!

Share