Piet Piraat, Piet Piraat, schip Ahoi-hoi-hoi“, met dit bekende liedje, wat iedereen mee kan zingen, begint de show van Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil. Deze 4 piraten waarvan de avonturen door vrijwel iedere Nederlandse en Vlaamse peuter en kleuter gevolgd worden op televisie, hebben ook een show in diverse theaters. Trotse Moeders is naar één van die shows geweest, lees hier het verslag >>>>

PP-2014-001826-580x393

En nu is deze Piet Piraat show te zien via DVD of Blu-ray. En dat is goed nieuws, want hij is leuk genoeg om meerdere malen te zien! De liedjes zijn leuk, het verhaal spreekt kinderen aan en het acteerwerk is fantastisch. Zoals altijd zijn Studio 100 producties zeer professioneel en wat ik bij de avonturen van deze piraten altijd bijzonder knap vind is dat er één piraat helemaal niets zegt: Steven Stil!

Screenshot 2015-04-19 at 08.43.22Ook hier heeft Steven Stil een grote rol en zegt hij geen woord. Prachtig. In het avontuur zijn de piraten op een onbekend eiland beland “saurus-eiland”. Berend wil een omelet maken en er wordt een ei gevonden. Het blijkt een dinosaurus-ei te zijn waar de kleine Dino uit komt. Hij kiest Piet Piraat als zijn voorlopige mama.

Behalve de vele leuke liedjes en slapstick-achtige scènes zijn er ook scheet-grapjes, die kennelijk niet gaan vervelen bij kinderen. Mijn tweeling van 8, die de show ‘in het echt’ heeft gezien, kan deze DVD keer op keer bekijken en ze lachen nog steeds bij de scheten en boeren 😉

Screenshot 2015-04-19 at 08.43.55Waar ze in het theater keihard meezongen met de liedjes, doen ze dat met de DVD niet. Een theatervoorstelling nodigt duidelijk meer uit tot interactie, maar dat neemt niet weg dat ze enorm genieten van het herhaaldelijk bekijken van deze show.

En wanneer mijn 8-jarige tweetal deze DVD al meerdere malen achter elkaar wil bekijken, zal dat voor de doelgroep van Piet Piraat zéker ook zo zijn! Een leuke aanwinst dus voor bij de kinderfilms.

Piet Piraat show – De kleine Dino
Bekijk op bol.comDVD, registratie van de theatershow, 75 minuten
Bestel deze DVD hier >>>>

Share