avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-9Op Koningsdag 2015 waren we vanwege de nieuwe (gratis) zeeleeuwenshow in Avonturenpark Hellendoorn. Voor een verslag van de show, klik hier >>>>

Naast de show hadden we voldoende tijd om het familiepretpark eens goed te bekijken en het blijkt een goed verzorgd park te zijn, met allerlei leuke attracties, zowel voor jonge kinderen als voor oudere.

Je zou kunnen zeggen dat Avonturenpark Hellendoorn voor drie leeftijdsgroepen aantrekkelijk is: voor stoere grote kinderen, met bijvoorbeeld een achtbaan die over de kop gaat en een wildwaterglijbaan; voor dreumesen, met een aparte afdeling voor kinderen tot 1.20 meter èn met een heleboel attracties voor alle leeftijden, met een heleboel attracties die voor klein, groter èn grootst leuk zijn en dus geschikt voor het hele gezin.

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-8Overal staat duidelijk aangegeven vanaf welke lengte je ergens alleen in mag, zodat je goed kunt inschatten bij welke attractie je als ouder mee moet gaan. De bewegwijzering is duidelijk, mits je weet waar alle namen voor staan. Gelukkig is er ook een overzichtelijke plattegrond van het park. Er zijn voldoende eetgelegenheden en sanitaire voorzieningen.

Dreumesland
avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-13Dit is echt een omgeving voor de allerkleinsten. Sterker nog, kinderen groter dan 120 centimeter mogen niet eens in de attracties. Maar het zijn wel echte attracties: vliegtuigjes die omhoog en omlaag gaan, een baantje waarin de ‘zelf’ in auto’s kunnen rijden, een mini-reuzenrad etc etc.

Spannend, vooral voor ouders, is een soort draaimolen die door het water gaat. Je kind mag dan in een zwaan zitten, die door het water rondjes maakt. Allemaal veilig en langzaam, maar waarschijnlijk is het voor je kind en voor jou de eerste keer alleen in zo’n attractie, want meegaan in de attracties is niet de bedoeling!

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-14 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-28

Stoer en uitdagend
Attracties zoals een schipschommel, een wildwaterbaan en een achtbaan die ‘over-de-kop’ gaat, zijn bij uitstek attracties die leuk zijn voor volwassenen en oudere kinderen. Ook een zweefmolen, die niet alleen rondjes draait, maar ook omhoog gaat en zelfs schuin, is te zien in dit gebied.

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-10 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-11 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-29 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-15

Alle leeftijden
De meeste attracties zijn geschikt voor het hele gezin. Kleine kinderen kunnen bijvoorbeeld prima mee in de ‘jungle boot’, een boot die rustig een mooie ronde maakt, door een goed verzorgde omgeving. Er zijn wel ‘schrikmomenten’ voor kleintjes, zoals een krokodil en een nijlpaard die ‘ineens’ boven water komen, maar wanneer je je kindje vasthoudt en gewoon rustig blijft praten, is dit ook voor kleintjes prima te doen.

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-5 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-7avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-6 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-25

Er is ook een leuke attractie met olifantjes die omhoog en omlaag kunnen. Omdat je zelf kunt bepalen of je omhoog wilt (en hoe hoog) is dit prima te doen voor grotere kinderen, maar ook leuk om met je kleintje in te gaan.

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-4 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-3 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-16

Veel attracties zijn geschikt voor minimaal twee mensen tegelijk, zodat je samen met je kind in bijvoorbeeld de ‘stenen-tijdperk-achtbaan’ kunt gaan om je kind te laten wennen. Screenshot 2015-04-28 at 16.36.25Screenshot 2015-04-28 at 16.35.42Grote kans dat hij/zij na twee rondjes graag alleen gaat! Ook de monorail is leuk om samen te doen.

Wanneer in je gezin ook grotere kinderen zijn, is behalve de achtbaan, ook de wildwaterbaan enorm leuk. Grote, ronde ‘boten’, op luchtbanden, gaan een groot parcours af. Je wordt er niet echt nat, misschien wel wat spetters, maar niet oncomfortabel ook wanneer het weer niet zo stralend is.

Hierboven staan een aantal attracties omschreven waar wij (met kinderen van 8 jaar) zijn gaan kijken, maar we hebben hiermee echt niet het hele park beschreven. Want van een mega-glijbaan tot lachspiegels, van oldtimers tot een enorme speeltuin met uitdagende klimtoestellen, er is nog veel en veel meer te beleven. Goed voor regelmatig een dag uit met de hele familie!

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-1 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-2

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-26 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-12

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-27 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-32

avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-31 avonturenpark-hellendoorn-copyright-trotse-moeders-30

Los daarvan zijn er allerlei extra activiteiten en shows. Voor een overzicht, klik hier >>>>

Screenshot 2015-04-28 at 16.40.41

Voor een recensie van de Zeeleeuwenshow, klik hier >>>>

Share