Nick & Simon, Miss Montreal, Martijn Fischer (als André Hazes), Kensington, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Jan Smit en K3. Dit is een greep uit het muzikale aanbod waar dit jaar tijdens SAIL 2015 van genoten kan worden. En dan hebben we het niet over muziek die over het IJ schalt, terwijl de prachtige boten voorbij komen, nee, dan hebben we het over unieke concerten.

Voor de eerste keer is er tijdens SAIL de mogelijkheid om op een tribune of in een sloep naar optredens te kijken op een groot podium op het IJ in Amsterdam-Noord met prachtige Tall Ships als decor. Iedere avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow boven het IJ.

StageDesign_eerste concept

Er zijn ongeveer 5.000 zitplekken op de tribune en er is plaats voor circa 100 sloepen vlak voor het podium. Iedere avond zijn er ook 500 gratis staanplekken voor het publiek beschikbaar. Behalve bovengenoemde artiesten is er ook een “Pirates of the Carribean” avond, waarop de Disney film “The Curse of the Black Pearl” wordt vertoond op het grote scherm met live begeleiding door Het Gelders Orkest.

Hieronder de complete agenda voor Music Marina. Kaarten kunnen besteld worden via www.sail.nl.

Classical Waves: Woensdagavond 19 augustus 2015
Koninklijk Concertgebouworkest
Het Koninklijk Concertgebouworkest verruilt eenmalig het Concertgebouw voor een uniek podium op het IJ. Onder leiding van dirigent Daniel Harding brengt het orkest een speciaal voor SAIL Amsterdam 2015 samengesteld maritiem programma ten gehore dat prachtig samensmelt met de warme ambiance van een zomeravond aan het water.

SAIL Rocks: Donderdagavond 20 augustus 2015
Kensington, Miss Montreal
Op donderdagavond wordt een andere kant van het muzikale spectrum belicht, SAIL Music Marina is dan het decor van een stoer popconcert. Miss Montreal brengt haar grootste hits waarna de meest populaire band van dit moment, Kensingston, het stokje overneemt.

SAIL Loves Holland: Vrijdagavond 21 augustus 2015
Nick&Simon, Martijn Fischer (als André Hazes) en Jan Smit
Op vrijdagavond staat Hollands trots centraal. Op deze muzikale feestavond op het water worden de beste hits van eigen bodem gezongen én meegezongen. ‘SAIL Loves Holland’ wordt een feest der herkenning met Nederlandse artiesten als Nick & Simon, Martijn Fischer (als André Hazes) en Jan Smit. Een zomeravond Hollands glorie aan het Amsterdamse IJ.

Disney Pirates of the Caribbean in Concert: Zaterdagavond 22 augustus 2015
Film Disney Pirates of the Caribbean met live begeleiding door Het Gelders Orkest
Op zaterdagavond wordt ’s werelds eerste Disney Pirates of the Caribbean bioscoophit “The Curse of the Black Pearl” vertoond op het grote scherm van SAIL Music Marina. De prachtige, meeslepende filmmuziek die over het IJ klinkt, wordt live gespeeld door het 80-koppig Gelders Orkest. De film op het grote scherm, het podium op het water en de Tall Ships als decor maken dit een unieke filmervaring.

K3@SAIL: Zondagavond 23 augustus 2015
Kom K3 uitzwaaien
De populaire meidengroep K3 sluit SAIL af met een waanzinnig concert in de SAIL Music Marina. Zing mee met alle hits zoals; ‘Van Afrika tot in Amerika’ met ‘Oya Lélé’ en ‘Mamasé’. Een unieke belevenis en onvergetelijke ervaring voor kinderen, papa’s en mama’s én opa’s en oma’s.

Share