bbq-810545_1280Sta je stoer te barbecueën, bijvoorbeeld deze perfecte hamburger, verdwijnen ineens je gezinsleden al dan niet gillend, één voor één naar binnen. En niet omdat jij de boel in de fik hebt gestoken of op een andere manier afschrikwekkende dingen hebt gedaan, nee, alleen maar omdat er wespen in de buurt zijn…..

Dat kun je natuurlijk niet hebben: geen publiek om te zien hoe handig jij de hamburgers omdraait, hoe je spiesjes en worstjes als een ware kunstenaar aan alle kanten evenveel kleur laat krijgen…. Maar hoe krijg je ze weer binnen een gepaste afstand?

wasp-538471_1280Hieronder 5 tips om wespen weg te jagen, zonder ze te hoeven doden (dat schrikt sommige vrouwen en kinderen namelijk ook af)

1. aluminiumfolie
Hang her en der stukken aluminiumfolie op. Doordat de zon erop schijnt en gereflecteerd wordt door de folie, wordt het zicht van de wespen belemmert. Ze zullen niet in de buurt komen;

2. geurkaars
Wespen houden niet van sterke geuren. Een geurkaars zal ze dus op afstand houden;

3. stoerdere variant: kruidnagels
Ben je niet zo’n “geurkaars-type”? Creëer dan zelf iets wat een geur afgeeft wat wespen afstoot (en wat je gezinsleden niet afstoot!). Je kunt bijvoorbeeld een schaal water op tafel zetten met wat kruidnagels. Of laat je kind(eren) kruidnagels in een stukje citroen duwen, hebben ze meteen iets te doen terwijl ze wachten;

4. nog stoerdere variant: koffie
Allemaal te soft? doe dan wat (verse) gemalen koffie in een vuurbestendige schaal en steek deze aan. Geen vlammen, wel geur. Waarschijnlijk wat minder aangenaam dan een geurkaars, maar wel veel en veel stoerder!

5. indruk maken: munt
Zorg voor een heleboel verse munt. Leg enkele takjes op tafel de wespen zullen vanwege de geur niet bij je tafel willen komen. Maak na de barbecue en het toetje diepe indruk op je partner door enkele takjes verse munt (dus niet de munttakjes die al buiten hebben gelegen!) te gebruiken voor een groot glas verse muntthee, klik hier voor uitleg over hoe je zelf muntthee maakt >>>>

peppermint-tea-352334_1280

Share