sinterklaas-film-trotse-moeders-1De Pietendiscussie mag dan tot de Verenigde Naties gevoerd worden, een heleboel andere dingen blijven hetzelfde: pepernoten liggen in de winkels, de verlanglijstjes worden samengesteld en de eerste Sinterklaasfilm van 2015 komt er aan! Ditmaal een Vlaamse film: Ramon en het Paard van Sinterklaas, die vanaf 21 oktober in de bioscopen te zien zal zijn.

Zoals elk jaar arriveert de Sint met de stoomboot uit Spanje. Hij kijkt al uit naar het weerzien met zijn paard en zijn trouwe verzorger Ramon. Die reizen altijd over land omdat het paard op de boot zeeziek wordt. Maar onderweg worden ze gevangen genomen door Tikkelotje. Zij wil het muzikale talent van Ramon gebruiken voor een act om haar slecht draaiende theatertje nieuw leven in te blazen.

sinterklaas-film-trotse-moedersOm Ramon en het paard terug te vinden zetten professor Van den Uytleg en Conchita, de huishoudster van de Sint, hun postduiven in. Ook Piet schiet in actie. Hun zoektocht mislukt echter. Tikkelotje lokt hen allen in de val en sluit ze op. Voor Sinterklaas zit er niets anders op dan alleen op pad te gaan. Zal hij erin slagen zijn vrienden terug te vinden en te bevrijden?

Aan de speelfilm Ramon en het paard van Sinterklaas van Stijn Coninx (regie) en Hugo Matthysen (scenario) werkten onder anderen mee Jan Decleir, Els Dottermans, Bart Peeters, Pieter Embrechts, Frans Van Der Aa, Lucas Van den Eynde, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans en Matteo Simoni. Hieronder kun je al een vrolijk stukje uit de film bekijken.

Share