FreddieWanneer de kikkerkoning bekend maakt dat de winnaar van de kikkerspelen de hand van zijn dochter prinses Kikkerbilletjes zal winnen, rent ze weg. Vermomd als een gewone burger raakt de prinses bevriend met straatverkoper Freddie. Samen met de prinses begint Freddie te trainen voor de kikkerspelen met als doel om te winnen en daarmee de plannen van de koning te kunnen dwarsbomen.

freddie-de-kikker-recensie-copyright-trotse-vaders-1Intussen heeft de schurkachtige slang, Serpent, zo zijn eigen kwade plannen voor de Kikkerspelen en wil hij deze gebruiken om het koninkrijk over te nemen. Met een beetje geluk, en een beetje hulp van zijn trouwe partner Spierbonk, moeten Freddie en de prinses het koninkrijk redden uit de kwaadaardige greep van Serpent.

Recensie
Wanneer de film begint, is er meteen actie. De prinses, die overigens niet Kikkerbilletjes, maar Kikkerdijtjes heet, is al ontsnapt omdat haar ouders haar als prijs bij een toernooi wilden weggeven. Ze heeft een snorretje opgetekend is denkt daardoor onherkenbaar te zijn, wat kennelijk de hele film door ook zo is 😉

freddie-de-kikker-recensie-copyright-trotse-vaders-3

En dan is er natuurlijk Freddie, een kikker die leeft van niet al te zuivere handel, hij leidt een zwervend bestaan, maar ze komen elkaar uiteraard tegen en na enige irritatie worden ze “maatjes”.

freddie-de-kikker-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Ze gaan meedoen aan het toernooi, ieder met hun eigen motief, en delen een ‘hut’ in een trainingskamp. Hoewel ze denken dat ze klaargestoomd worden, om het toernooi te winnen, bestaat de training voornamelijk uit heel veel eten en slapen. De bedoeling is dat alle kikkers uiteindelijk gedroogd en/of ingevroren tot voedsel dienen voor de ‘boef’, een enorme slang (Serpent) die hele andere plannen heeft met het koninkrijk en uit is op wraak.

freddie-de-kikker-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Natuurlijk heb je dat als kijker wel door en beginnen de prinses en Freddie de Kikker ook wel wat te vermoeden, maar het is best wel spannend. De slang zelf is gewoon eng, erg groot en er zijn op het eind ook wel wat schrikmomenten. We hebben de film in 2D gezien en daar was ik voor mijn kinderen wel blij om. Ik vind deze zeker niet geschikt voor alle leeftijden, zeker niet wanneer je kinderen angstig zijn. Ik zou ze pas laten kijken vanaf een jaar of 6.

freddie-de-kikker-recensie-copyright-trotse-vaders-4

En dan zou ik ook meekijken, wat geen ramp is, want de kikkers zijn grappig om te zien en de film zit ook vol met humor voor volwassenen, met name de woordgrapjes zijn erg leuk. Mijn tweeling van bijna 9 jaar vond deze film heel er leuk. Ze hebben regelmatig hardop zitten lachen, heerlijk om te zien, dus wat hen betreft is het zeker een prima film!

Freddie de Kikker
Bekijk op bol.comBlu-ray, animatiefilm, 87 minuten, Triple P Entertainment
Bestel deze Bluray hier >>>>

Freddie de Kikker
Bekijk op bol.comDVD, animatiefilm, 84minuten, Triple P Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Hieronder nog de trailer van de film Freddie de Kikker:

Share