Screenshot 2015-05-13 at 20.32.57In het woud van Sherwood verzet een groep muizen en muizinnen onder leiding van Robin Hood zich tegen de onrechtvaardigheden en de tirannie van prins Jan en de valse sheriff van Nottingham. Door middel van duizenden hinderlagen, vermommingen en bloedstollende toernooien, kan alleen Robin gerechtigheid brengen, door wat hij van de rijken steelt aan de armen uit te delen.

Zijn vrienden Broeder Tuck, Little John en Will Scarlet, maar ook lady Marian vechten vol vuur met hem mee. Lady Marian en Robin beloven elkaar trouw, maar pas wanneer koning Richard Leeuwenhart terugkeert van zijn kruistocht kunnen ze trouwen. Tot die tijd moeten ze uit handen blijven van prins Jan en zijn soldaten en dat is niet zo makkelijk als het lijkt…

Screenshot 2015-05-13 at 20.33.11Recensie
Of Robin Hood ooit echt bestaan is, is niet zeker. Wel wordt er in veel (Engelse) oude overleveringen en volksverhalen melding gemaakt van een vrijbuiter die leefde in de riddertijd en zich schuilhield in het bos, samen met zijn kameraden, om te ontsnappen aan de sheriff van Nottingham. Volgens die verhalen gaf Robin Hood aan de armen en stal hij van de rijken en dat spreekt kennelijk tot de verbeelding, want sinds de volksverhalen opgeschreven zijn, zijn er al vele toneelstukken, films, series en boeken over Robin Hood gemaakt. En nu is deze klassieker in een muizenjasje gestoken!

Volgens uitgever De Wakkere Muis is Robin Hood (op)geschreven door Alexandre Dumas, die onder andere bekend is van De Drie Musketiers. Dit boek is ook in een versie van Geronimo Stilton verschenen ( De drie Muisketiers), je kunt de recensie hier lezen >>>>

robin-hood-geronimo-stilton-copyright-trotse-vaders-2

Mij was het niet bekend dat Robin Hood oorspronkelijk van Dumas is, maar voor deze versie maakt het ook helemaal niets uit: deze is herschreven door niemand minder dan Geronimo Stilton.

robin-hood-geronimo-stilton-copyright-trotse-vaders-1

Het hele boek straalt de herkenbare stijl van Geronimo Stilton uit. Kleurige illustraties, soms paginagroot. Bewerkte woorden en letters en een heerlijk leesbaar boek. Het verhaal is aantrekkelijk, maar door deze uitvoering is het lezen van een klassieker als deze ook leuk voor kinderen die niet zo dol op lezen zijn (of voor hun Trotse Vaders, het boek is namelijk ook prima voor te lezen).

Robin Hood – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comHardcover, 217 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-05-13 at 20.33.57

Share