“Met LEGO kun je alles maken……”

Review of: Lego World 2015
Price:
19,50

Reviewed by:
Rating:
4
On 20 oktober 2015
Last modified:18 oktober 2015

Summary:

Dit jaar bestaat LEGO World alweer 15 jaar en dit betekent feest! Over de hele jaarbeurs Utrecht staan weer activiteiten rondom LEGO klaar. Voor elke leeftijd, elke interesse is er weer van alles te doen. LEGO World 2015 is van 21 - 27 oktober, elke dag van 10.00-17.00 uur te bezoeken.

lego-world-2015-trotse-vadersLEGO neemt een voorname plek in mijn jeugd in. Mijn Duplotijd kan ik me niet echt herinneren, maar LEGO en met name Technic en de 1ste space onderdelen…

Zelf was ik nooit zo van het werken vanuit een boekje. Zeker ondersteund door het credo “Met LEGO kun je alles maken…” ging ik los. Huizen, brandkasten, schepen, steden, auto’s je kon het zo gek niet bedenken.

Maar aan al het goede komt een einde en zonder kleine broertjes belandde mijn LEGO in verhuisdozen in de opslag.

Jarenlang lag de Lego in de opslag, grofweg zo’n 20 jaar. Door een aantal nerds bij mijn vorige werkgever kwam er ineens weer LEGO voorbij. Na een aantal projecten werden de Imperial Stardestroyer en Deathstar gebouwd. Stiekem nestelde het virus zich weer in mij en af en toe kocht weer eens een grote doos LEGO Technic.

Tot er een jaar of vier geleden ineens een kleine meneer mijn leven binnenwandelde die mijn bouwpassie deelde. Eerst torens tot aan het plafond met Duplo, daarna LEGO City en Chima en nu steeds vaker LEGO Technic.

Screenshot 2015-10-16 at 15.55.05

Nu kunnen we weer aan de grote bouwwerken ruiken, nieuwe ideeën opdoen, zelf meedoen met bouwwedstrijden en andere LEGO-enthousiastelingen ontmoeten bij LEGO World.  Dit jaar bestaat LEGO World alweer 15 jaar en dit betekent feest! Ter ere van het 15-jarig jubileum zal er geprobeerd worden om het record ‘de hoogste toren van LEGO steentjes’ te verbreken. Het record is nu nog gevestigd in Milaan (Italië) en betreft maar liefst 35.05 meter. De LEGO groep heeft toegezegd voor elk gebouwde steen 1000 euro te doneren aan SOS kinderdorpen.

LEGO World is dan ook een leuk familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van dit evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen.

En ja, de kans is groot dat we ook weer met extra LEGO de Jaarbeurs verlaten….

Wil je weten hoe het er ongeveer uitziet?

Lees dan hier het verslag van een bezoek aan LEGO World vorig jaar >>>>

Dit jaar bestaat LEGO World alweer 15 jaar en dit betekent feest! Over de hele jaarbeurs Utrecht staan weer activiteiten rondom LEGO klaar. Voor elke leeftijd, elke interesse is er weer van alles te doen. LEGO World 2015 is van 21 - 27 oktober, elke dag van 10.00-17.00 uur te bezoeken.

Randy Eichhorn (11 Posts)

Een Hagenees verdwaald in Almere, dol op dieren, whisky, muziek, mijn vriendin en haar zoontje van 6 (uiteraard in een andere volgorde...). Op deze blog schrijf ik met name over de dingen die wij met ons gezin meemaken, ondernemen en beleven.


STAR WARS: The Force Awakens - trailer
Zwaargewicht..... [persoonlijke blog]
Share