binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vadersMaak kennis met de elfjarige Riley die met haar familie verhuist van een klein dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen.

binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-1Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Recensie
Ik had deze film niet in de bioscoop gezien. Mijn tweeling wel, en hun mening kun je hier lezen >>>>

Voor mij was het samen bekijken van de BluRay van Binnenstebuiten de eerste kennismaking en ik was erg onder de indruk. Alleen al het idee om op deze manier een film te maken, briljant!

binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-4 binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-3

In de film zien we een meisje wat in haar jeugd als voornaamste emotie Plezier heeft. Op die manier kan ze een heleboel opbouwen, “steden” waarin op een stabiele manier ervaringen kunnen worden opgeslagen. Ze beschikt over een heleboel positieve kernherinneringen en het is leuk om de emoties in haar brein met elkaar te zien werken om een dag goed te laten verlopen.

binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-9 binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Maar dan gaan zij en haar ouders verhuizen. Gecombineerd met een bijna-puber-leeftijd is dat een reden voor emoties als Angst, Woede, Afkeer en Verdriet om veel ruimte in te nemen, tot grote paniek van Plezier. We zien hoe het met Riley niet goed gaat en hoe, doordat de negatieve emoties overheersen, haar opgebouwde basis afbrokkelt.

binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-8 binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-6

In haar ‘hoofdkwartier’ gaat van alles mis en we volgen met name de wanhopige Plezier die er achter komt dat alle emoties belangrijk zijn en die op haar zoektocht naar geluk voor Riley ontdekt dat daar een ander, nieuw evenwicht voor nodig is.

binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-11 binnenstebuiten-disney-blu-ray-recensie-copyright-trotse-vaders-12

Werkelijk schitterend gedaan. Deze film duurt ruim anderhalf uur, heeft meerdere lagen en is zeker de moeite van het meerdere malen kijken waard. Ik ben dus erg blij met deze BluRay, en schaar de Disney Pixar film Binnenstebuiten onder de Disney klassiekers!

Klik op onderstaande afbeelding om de BluRay versie van Binnenstebuiten te bestellen:
Klik op onderstaande afbeelding om de DVD versie van Binnenstebuiten te bestellen:

Share