De zoetheid en de kruiden – zoals kaneel – in de ontbijtkoek combineren mooi met het zoethout in Affligem Dubbel. Hierdoor komen de andere smaken zoals karamel, koffie en chocolade naar voren.
Ingrediënten:
• 2 eetlepels Dijon mosterd
• 50 g boter
• 2 grote uien
• 1 teentje knoflook
• 1 runderbouillonblokje
• 20 cl water
• 1 kruidenbuiltje
• 1 kg extra mager runderstoofvlees
• 2 sneden ontbijtkoek
• 2 wortelen
• 1 fles 30cl Affligem Dubbel
Bereiding:
1. Pel en snij de uien in stukken.
2. Smelt de helft van de boter in een stoofpan en bak er de uien in op laag vuur.
3. Voeg het geperste knoflookteentje en het kruidenbuiltje toe, doe een deksel op de pan en laat het zachtjes stoven.
4. Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende boter en voeg peper en zout toe.
5. Doe het vlees in de stoofpan.
6. Giet een beetje Affligem Dubbel in de braadpan, roer de bakresten los en doe het in de stoofpan.
7. Voeg het resterende bier, het water en het verkruimelde bouillonblokje toe.
8. Dek af en laat 1 uur 10 min stoven op heel laag vuur.
9. Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde ontbijtkoeken.
10. Meng alles en laat nog 30 minuten verder stoven (nog altijd met deksel erop).
11. Serveer het warm met frieten of aardappelpuree.
12. Geniet bij dit gerecht van een Affligem Dubbel.