Serranoham met perziken en mascarpone – met Affiligem Blond [recept – voorgerecht]

Deze karaktervolle Spaanse rauwe ham heeft een zoute smaak. De frisse, lichtbittere smaak van de Saazer hop in Affligem Blond verzacht deze, en tegelijk tilt de licht kruidige smaak van de gist het fijne karakter van de serranoham op.

Affligem0443-voorgerecht-trotse-vaders-1Ingrediënten
• 4 perziken
• 12 flinterdunne plakken serranoham
• 12 theelepels mascarpone
• Muntblaadjes
• Brood

Voor de vinaigrette:
• 0,5 dl olijfolie
• 0,5 dl notenolie
• 0,5 dl maïsolie
• 0,5 dl frambozenazijn

Bereiding
1. Snijd de perziken in vieren, beschenk ze met de vinaigrette en bestrooi met peper en zout.
2. Vouw de plakken serranoham in drieën in de lengte.
3. Plaats aan het uiteinde van elke plak een perzikpartje en schep er een flinke theelepel mascarpone over.
4. Rol de plakken op en leg de rolletjes mooi op een bord.
5. Geniet bij dit gerecht van een Affligem Blond.

Redactie (703 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


The Best of Mart Smeets: Verhaal Halen - heerlijk overzicht van zijn mooiste sportverhalen!
Whisky effectief tegen hoest?
Share