Kater? Hier tips om er snel vanaf te komen.

alcohol-428392_960_720Na een avondje stevig stappen, kan het zijn dat je de volgende ochtend nog steeds voelt dat je teveel hebt gedronken. Hoofdpijn…. duizelig…. misselijk…. Oftewel: een kater! 

Fijn is dat niet, dus wil je er zo snel mogelijk vanaf komen. Veel mensen denken dat ze vooral koffie moeten drinken en een licht ontbijtje moeten proberen, maar dat is eigenlijk niet zo verstandig: koffie onttrekt nog meer vocht uit je lichaam en je moet het vochtgehalte juist aanvullen! En juist vet eten helpt bij de afvoer van alcohol.

Wat dan wel? Lees hieronder een aantal tips en doe er je voordeel mee!

Er zijn twee dingen waar je op moet focussen wanneer je een kater hebt: je vochtgehalte aanvullen (néé, niet met nog meer alcohol!!) en de alcohol in je lichaam zo snel mogelijk wegwerken.

Drink dus een aantal glazen thee. Doe wat citroen in je thee, wat gember en flink veel honing. Flinke kans dat je je na een paar glazen al wat beter voelt!

lemon-tea-937245_960_720

Ben je erg misselijk, probeer dan een glas cola. Dat helpt vaak tegen een protesterende maag. Belangrijk is namelijk dat je een flink ontbijt nuttigt.

Het is verstandig om een vet ontbijt te nemen, met een aantal eieren. Eieren helpen namelijk om de stoffen die de kater veroorzaken sneller af te breken. Bak dus een aantal eieren met spek, doe er een klein beetje zout over en drink er nog een paar glazen thee met gember en honing bij.

all-day-608802_960_720

Nu ben je weer bijna klaar voor de dag. Zet eventueel een zonnebril op en maak een korte wandeling waarbij je probeert actief te bewegen en diep in en uit te ademen. Neem daarna een kopje soep en een banaan en je dag kan beginnen! Zorg ervoor dat je gedurende de hele dag voldoende blijft drinken.

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Nieuwe Ice Age film [trailer]
Daddy's home [trailer]
Share