In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten.

In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza’s als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia.

Recensie
Op TrotseMoeders.nl staat een uitgebreid verslag van de boekpresentatie van De Pizzabijbel, klik <HIER> om dit te kunnen lezen.

We hebben een groot aantal pizza’s tijdens die presentatie mogen proeven en die waren enorm lekker. Maar…. Zijn ze ook thuis te maken? Is deze Pizzabijbel een aanwinst voor in de eigen keuken of moeten we het bakken van pizza’s over laten aan de experts? Wij bestudeerden de Pizzabijbel voor jullie!

 

Gelukkig zijn het niet alleen recepten, maar wordt er uitgebreid aandacht gegeven aan verschillende soorten pizza’s, het maken van deeg en andere informatie.

Maar… Het grootste gedeelte van het boek bestaat uit recepten voor de meest uiteenlopende pizza’s. Van klassiekers als pizza Margherita en pizza Quattro Formaggio tot pizza-met-zuurkool, pizza-met-rode-biet-en-geitenkaas en pizzola met ricotta, verse vijgen en honing….

Er zit geen enkele pizza tussen die ik niet zou willen proeven en alleen daarom al is dit boek de moeite waard. Wat een inspiratie!

Meestal zijn er maar enkele ingrediënten nodig voor de beschreven pizza’s, maar de combinaties maken dat er verrassende smaken ontstaan, zoals we al tijdens de boekpresentatie mochten ervaren.

Ik ga zeker aan de slag met de verschillende recepten. Het eindresultaat zal niet zo lekker zijn als de pizza’s uit de houtovens van Viva la Pizza, maar ik kijk uit naar het experimenteren met de verschillende smaken!

De Pizzabijbel – Simon Giaccotto
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Carrera
Bestel dit boek hier >>>>

Share