Heb je het idee dat je ‘papa-dag’ opgaat aan huishoudelijke taken, probeer je dag dan anders in te delen. Veel Trotse Vaders hebben het idee dat ze op een papa-dag de hele dag met hun kind(eren) bezig moeten zijn. Tussendoor, of wanneer de kinderen slapen, worden dan de taken uitgevoerd die ook bij een thuisdag horen met als resultaat dat je aan het eind van de dag gewoon moe bent.

baby-539970_960_720Herken je dit? Probeer dan eens goed te kijken naar hoe je je dag indeelt. Ben je echt 100% met je (kind)eren bezig wanneer je tijd aan ze besteed? Of zit je toch nog even je mail te checken en een was in de machine te doen? En wanneer je de vaatwasser in en uit ruimt, zijn je kinderen dan ook bezig kastjes uit te ruimen zodat je daar nog meer werk van hebt?

Wanneer je een tijdje thuis doorbrengt, op een gewone, doordeweekse dag, leer je het ritme van je kind(eren) kennen. Je weet wanneer ze moe zijn, wanneer ze graag iets willen eten en wanneer ze bruisen van de energie. Gebruik dat ritme in je eigen voordeel: ga boodschappen doen wanneer ze fit zijn en zet ze met een muziekje aan achter een puzzel wanneer je gaat koken.

Wanneer ze overdag nog slapen, gebruik die tijd dan voor klusjes die wat langer duren, zoals het eten voorbereiden. Dit hoeft echt niet pas tegen etenstijd: groenten kunnen al schoon en gesneden zijn, aardappels al geschild. Scheelt een hoop tijd aan het eind van de middag, wanneer veel kindjes moe zijn.coffee-842020_960_720

Praat tegen je kinderen over wat je doet of gaat doen. Veel papa’s moeten zich gewend maken om te praten, vooral wanneer een kindje nog niet echt iets terug zegt, maar je kind betrekken bij je activiteiten, leert je kind ook begrijpen wat “papa gaat nu even rustig koffie drinken” betekent!

Meer papa-dag tips? Klik hier >>>>

 

Share