harry-potter-418108_960_720Ondanks dat J.K. Rowling toch echt, echt had gezegd dat er geen nieuw boek over Harry Potter zou verschijnen, werd bekend gemaakt dat er een achtste deel aan zit te komen. En nog snel ook (hoewel het aftellen voor fans nog lang zal duren….).

Op 31 juli 2016 komt deel 8: Harry Potter – The Cursed Child uit. Gelukkig hoef je dus niet met een dikke slaapzak voor de deur van de boekwinkel te gaan liggen, het is dan zomer dus je hoeft waarschijnlijk alleen rekening te houden met regen en/of muggen!

fantastic-beastst-rowling-harry-potter-film-1Na de eerste 7 boeken over Harry Potter en de verfilmingen ervan, was het even stil rond de favoriete tovenaarsleerling. Dit jaar geeft de door J.K. Rowling gecreëerde magische wereld echter weer een heleboel prijs. Ten eerste is er natuurlijk de film Fantastic Beasts and Where To Find Them. Deze film gaat over Newt Scamander, de schrijver van het lesboek van Harry Potter over fabeldieren. Een trailer van de film vind je hier >>>> 

Nog eerder dan de première van de film komt het nieuwe boek uit. De ‘nieuwe Harry Potter’ is een boekversie van het scenario van een toneelstuk en wordt door J.K. Rowling samen met de regisseur geschreven op aandringen van de vele fans die, net zoals ik, nog lang niet op de verhalen van Harry Potter uitgekeken waren. En er zijn veel fans, de Harry Potter boeken werden tot nu toe al bijna een half miljard keer verkocht! Hopelijk dringen fans verder aan en komen er ná deel 8 nog meer delen!

Let op: bevat spoilers wanneer je nog niet alle boeken over Harry Potter gelezen hebt!
Harry Potter and the Cursed Child is de naam van het achtste boek over Harry Potter. Het zal gaan over een periode in het leven van Harry nadat hij van Zweinstein komt en nadat Voldemort verslagen is. Het boek speelt zich namelijk 10 jaar ná deel 7 af.

harry-potter-1132445_960_720Deel 7 bevat als laatste hoofdstuk een kijkje in de toekomst: 19 jaar later wanneer bij de Zweinstein Express een aantal oude bekenden elkaar tegenkomen. Harry is getrouwd met Ginny en ze hebben samen drie kinderen: James, Lily en Albus Severus. Ron is met Hermelien getrouwd en ook zij hebben kinderen (zelfs Draco is op perron 9 3/4 met zijn gezin). De laatste zin uit deel 7 is: “Het litteken had al 19 jaar geen pijn meer gedaan. Alles was goed.” Maar…. dat zegt natuurlijk niets over eventuele avonturen die zich daarvoor hebben afgespeeld en dat gaan we beleven in deel 8!

 

Share