Herberg Morgenstond Griendtsveen MenukaartIn de tijd dat ik nog actief manager was van vele (grote) ondernemingen wilde ik met mijn management-team soms graag één of twee dagen over een paar onderwerpen doorpraten en discussiëren. Mijn secretaresse probeerde altijd daarvoor wat bijzondere plekken te vinden waar je rustig kon vergaderen, en eventueel nog wat ontspannends doen.

Heidagen noemen we dat,en sinds gisteren wil ik het ‘afgegraven’-heidagen noemen want bij toeval terecht gekomen in het dorpje Griendtsveen in Noord-Limburg  midden in het natuurpark De Peel (in de driehoek Helmond, Venray, Venlo) bij een prima restaurant “Herberg de Morgenstond“.

morgenstond-trotse-vaders-moeders

Ik heb er met mijn gezin niet alleen heerlijk en vooral ontspannen gegeten, maar zag achter de eetzaal en naast de gelagkamer van het bekroonde café de ‘achterkamer’. De website zegt er het volgende over:

De ‘achterkamer ‘ is een hele mooi ruimte voor een besloten diner van maximaal 24 personen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van één tafel welke plaats bied aan maximaal 16 personen.

morgenstond-trotse-vaders

Verder is de ruimte bij uitstek geschikt voor kleinere vergaderingen tot 12 personen. Internet, een scherm en beamer staan tot de beschikking.

Ik zag de achterkamer en dacht: kijk is dit is een perfecte plek voor mijn buiten-de-deur vergaderingen van het management team, of met je ondernemersraad.  Bij komend voordeel dat je er twee dingen bijkomen:

  1. de historie van het plaatste Griendtsveen: gesticht in 1885 (door mijnheer Jan van Griendt) en uitgegroeid tot in die tijd één van de belangrijkste ontginningsgebieden van Turf, toen nog een belangrijke (goedkope) brandstof. morgenstond-griendsveen-trotse-vadersHet dorp ademt die sfeer van een kolonie in een ontoegankelijk gebied nog heel bijzonder uit. Leuk als je daar vergadert ook even een uurtje vrij te maken voor een gids om de historie te laten vertellen.
  2.  het eten: het restaurant onder leiding van de onderhoudende herbergier Gerold van der Vrande is van hoog niveau, maar ook bijzonder door het nadrukkelijke gebruik van verse producten uit de omgeving van dit deel van Noord-Limburg. Naast het eten is een aanrader de natuurlijke bessensap ‘Ons Fruit’ van de coöperatie uit die buurt.

Voor alle ondernemende Trotse Vaders een plek om in gedachte te houden: leuk om met je gezin naar toe te gaan en te blijven eten in de Herberg De Morgenstond, of even aan je collega’s of je secretaresse te vertellen als er spraken is van een ‘dagje-op-de-hei”.

Share