Waar let ik op bij het kopen van overhemden?

overhemd-online-kopen-overhemden-trotse-vaders-4Iedere man herkent het wel: je hebt tientallen overhemden in de kast hangen en eigenlijk zijn maar een paar jouw favoriet. Het liefst zou je van te voren willen bepalen of een overhemd jouw favoriete overhemd gaat worden. Zo spraken wij laatst een man die 200 overhemden in zijn kast had hangen. En eigenlijk waren maar een paar zijn favoriet. Wij geven graag een aantal handige tips die het kopen van overhemden makkelijker maken. Zodat je altijd jouw favoriete overhemd vindt.

Een overhemd past mij nooit goed
De meest voorkomende vraag van overhemden kopers: “ik vind nooit een goed zittend overhemd”. Veel mannen weten eigenlijk niet hun juiste maat en kopen hierdoor overhemden te klein of te groot. Gelukkig is het niet lastig de juiste maat te vinden. De boordmaat is een goede indicatie voor de overhemdmaat: leg een centimeter om je nek. Het aantal centimeters dat je meet is de boordmaat. Om helemaal zeker te zijn van de maat meet je de omvang van de borst en buik. Tel hierbij 6-10 centimeter bovenop en je weet exact welk overhemd je nodig hebt. Op deze manier is het nooit meer lastig om een goed zittend overhemd online te kopen.

overhemd-online-kopen-overhemden-trotse-vaders-3

Ik zoek een niet doorschijnend overhemd
Bij de zoektocht naar een perfect overhemd merk je al snel dat het ene overhemd totaal anders dan het andere. Zo zijn sommige shirts van een dunne, fijne stof en andere zijn gemaakt van een grove, dikke stof. De zoektocht naar een niet doorschijnend overhemd begint bij het vinden van de juiste stof. Een aantal wevingen hebben namelijk de eigenschap sneller door te schijnen dan andere.

Onze tip: Koop geen overhemd met poplin weving. Poplin is een dunne en goedkopere weving en schijnt hierdoor snel door. Kies voor een niet doorschijnend overhemd voor een oxford of twill.

overhemd-online-kopen-overhemden-trotse-vaders-1

Ik strijk mijn overhemden liever niet
De droom voor menig man is nooit meer te hoeven strijken. Goed nieuws: een scala aan strijkvrije overhemden en easy-iron overhemden is tegenwoordig beschikbaar. Helaas leert de ervaring dat ook deze overhemden enigszins gestreken moeten worden. Door het overhemd op de juiste manier te wassen en uit te hangen kan het meeste strijkwerk worden voorkomen.

We geven graag een aantal tips: Was het overhemd zo nat mogelijk, op een laag toerental (400rpm) en zo kort mogelijk. Was de shirts alleen met andere overhemden of fijne kleding, dus niet met broeken of handdoeken. Haal het shirt gelijk uit de wasmachine en hang het meteen op een hangertje uit met de knoopjes open. Op deze manier voorkom je het meeste strijkwerk en creëer je als het ware een easy iron overhemd zelf.

overhemd-online-kopen-overhemden-trotse-vaders-2

Ik heb een andere vraag: stel hem aan de overhemd specialist van Nederland
In dit artikel hebben we een aantal vragen beantwoord. Het kan natuurlijk zijn dat je zelf een andere vraag hebt die hier niet tussen staat. De overhemd specialist van Nederland helpt je graag: overhemden.com. Hier vind je overhemden in alle maten, pasvormen, kleuren. En de beste merken: zoals Profuomo, Sleeve7, Calvin Klein, Arrow, Seidensticker en Jacques Britt. We helpen elke man graag aan het perfecte overhemd.

BFR / GVR
Dat hadden we toch al gehad? Deel 2: meubels beschadigen [blog]
Share