snoopy-charlie-brown-peanuts-movie-animaite-film-recensie-copright-trotse-vaders-2Droom groots en lach om Charles M. Schulz’ creaties Snoopy, Charlie Brown, Lucy, Linus en de rest van de Peanuts bende. ’s Werelds leukste hond is terug in deze nieuwe film van de Blue Sky Studios, ook wel bekend van Ice Age en Rio.

snoopy-charlie-brown-peanuts-movie-animaite-film-recensie-copright-trotse-vaders-1Ga mee met de heroïsche zoektocht van rasoptimist Charlie Brown en zijn loyale hond en beste vriend Snoopy. Samen achtervolgen zij aartsvijand de Rode Baron door de lucht. Kijk dit hartverwarmend en lachwekkend avontuur dat eens te meer bewijst dat op ieder potje een dekseltje past.

Recensie
Dit was nou een film die ik graag in de bioscoop wilde zien, maar zoals zo vaak, kwam het er niet van. Extra fijn dus dat ik de DVD ter recensie kreeg.

De film gaat niet alleen over Snoopy. Integendeel, hij speelt een relatief kleine rol waarin ik hem niet eens goed herken van de vele strips die ik in mijn jeugd heb gelezen. Snoopy wordt vrij snel agressief en heeft pesterige trekjes. De scènes waarin zijn gevecht met de Rode Baron te zien zijn, zijn wel heel goed gedaan en het was toch wel leuk om mijn hondenheld van vroeger in een animatiefilm terug te zien.

snoopy-charlie-brown-peanuts-movie-animaite-film-recensie-copright-trotse-vaders-3

Het best vond ik de verhaallijn rond Charlie Brown. Die kwam in de stripboeken van mij veel minder voor, maar speelde in Snoopy & Charlie Brown: De Peanuts Film een grote rol, samen met zijn vrienden (beter bekend als De Peanuts) en het roodharige overbuurmeisje waar hij verliefd op wordt. In de film krijgen we haar ein-de-lijk te zien!

snoopy-charlie-brown-peanuts-movie-animaite-film-recensie-copright-trotse-vaders-5

Erg mooi gedaan en ook erg herkenbaar. alle karakters klopten. Pig-pen wordt bijvoorbeeld steeds omgeven door een stofwolk. Lucy geeft weer ‘kundige’ psychiatrische hulp en zo blijft de sfeer uit de strips in tact.

snoopy-charlie-brown-peanuts-movie-animaite-film-recensie-copright-trotse-vaders-4

Het verhaal is onderhoudend en nodigt uit tot meerdere keren bekijken. Eerst gewoon voor het verhaal zelf, dan voor de manier waarop de personages hun rol hebben en dan nog een keer voor alle details die je de eerste keren niet hebt gezien. En daarna gewoon nog een paar keer, gewoon omdat het een leuke film is!

Snoopy & Charlie Brown: De Peanuts Film
Animatiefilm, alle leeftijden, 88 minuten

Bestel de DVD hier >>>>

Bestel de Blu-Ray hier  >>>>

Hieronder nog de trailer van de film:

Share