première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1Zaterdag 07 mei 2016 was het zover. De kinderen hadden er enorm naar uitgekeken, vooral de tweeling van 9 jaar: de première van de film Angry Birds!

Mijn oudste zoon van 12 jaar had wat twijfels: “hoe kun je van een game nou een film maken, dat gaat vast niet goed...”, maar hij ging uiteraard toch mee 😉

Bij Pathé Arena zijn premières altijd tot in de puntjes verzorgd. Alles is smaakvol versierd in passende kleuren. Ditmaal vooral rode ballonnen en zelf vond ik de veren op de groene loper erg goed bedacht!

Ook de catering was in orde. Heerlijke koffie, feestelijke muffins, vruchtensap en voor iedereen een Angry Birds ijsje.

première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-10

Het was heerlijk weer, gezellig om buiten te staan tussen alle genodigden. Er waren Angry birds spelletjes te doen en er was vrolijke muziek uit de film.

première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-9

Na een aantal gesprekjes werd wel duidelijk dat de film niet de enige reden voor het enthousiasme van veel kinderen was: Enzo Knol, een van de meest populaire vloggers en stemacteur voor Chuck (de gele vogel) zou ook komen…

première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-21

Zelf vond ik het vooral leuk om Red, Bomb en Chuck “in het echt” te zien. Geduldig lieten ze zich met de fans fotograferen:

première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-8

En toen de film! Zalen vol genodigden werden verrast met een goed gevulde goodie-bag en zaten met hun 3D-bril in de aanslag te wachten. En dat was niet voor niets! Angry Birds, de Film was één groot feest, vol actie en humor, waarbij het verhaal allerlei elementen van de populaire game bevat, tot en met een enorme katapult toe.

première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-3

 

Red, Bomb en Chuck zijn de buitenbeentjes en worden gevolgd tijdens hun verplichte therapie. Want… iedere vogel moet vrolijk zijn! Wanneer de varkens arriveren worden ze dan ook door alle andere birds van harte welkom geheten, zelfs wanneer ze met veel meer zijn dan in eerste instantie leek. Alleen Red heeft zijn bedenkingen bij de oprechtheid van de koning van de groene varkens, Leonard (stem perfect gedaan door Ruben Nicolai).

Wanneer het misgaat, zoeken ze de hulp van de jeugdheld van Red, maar hebben ze daar wel wat aan? En lukt het ze om het tij te keren?

Gewoon gaan zien, deze film! Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ik vond het nergens tè spannend of tè eng. Uiteraard is er “geweld”, er wordt een boel vernietigd, net zoals in de games, maar uiteindelijk komt alles goed. Blijf dus ook tijdens de aftiteling zitten!

Heerlijke film, echt een familiefilm om met het hele gezin heen te gaan! We hebben genoten en zullen wanneer hij ‘echt’ gaat draaien (vanaf 18 mei 2016, in 2D èn 3D) zeker nog een keer gaan!

première-angry-birds-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-2

Share