LEGO World 2016 [verslag]

img_1319Voor het derde jaar op rij gingen we weer naar LEGO World. HET uitje van de herfstvakantie. Mogen we het na 3 keer al een traditie noemen?

Na elk jaar met de trein te zijn gaan reizen hebben we het dit keer met de auto geprobeerd. En dat bleek echt een super goede set. We konden voor de deur parkeren en waren 14 euro kwijt. Voor de treinkaartjes waren we meer kwijt geweest. We vertrokken wel enorm vroeg, dat zorgde ervoor dat we geen file hadden, maar wel 45 minuten te vroeg. Ook om 17 uur toen we vertrokken konden we zo het parkeerterrein afrijden.

We waren er dus vroeg. Een lieve meneer van de beveiliging had voor alle wachtende kinderen al de plattegrond uitgedeeld. Samen met Tijn zochten we uit welke dingen het leukst waren, dan zouden we daar beginnen. Natuurlijk werd dat Star Wars. Dus samen op de plattegrond gekeken waar we heen moesten zodra de deuren open gingen.

Als eerst gingen we kijken bij de Star Wars minifiguren. Bij de aankondiging van dit jaar was verteld dat alle minifiguren ooit gemaakt van LEGO tentoongesteld zou worden. En dat was een hele lange muur vol met kleine poppetjes!

img_1284

Alle LEGO Star Wars minifiguren op een rij!

Daarna kon je in een grote ballon en moest je met een bal door de gaten gooien en zo punten verdienen. Iets waar de rest van de dag een rij stond, maar nu we zo vroeg waren konden we gelijk door lopen.

img_1287

En dan naar de Star Wars Rebels parcours om zo een echte Star Wars Rebel te worden!

img_1294

Daarna mooi tijd om door de rest van al die hallen te slenteren en te bouwen. Het was inmiddels al behoorlijk druk en vol gelopen dus de wachttijden waren al wat langer.

Indrukwekkend was het pronkstuk van dit jaar! De 12 meter lange ferryboot. De grootste boot ooit gemaakt van LEGO. En wat was dat indrukwekkend groot. We mochten gokken hoeveel steentjes er gebruikt waren voor het bouwen van deze boot. Ben benieuwd of met Tijn’s schatting van 12 miljoen we een beetje in de buurt komen. Een foto maken van deze immens grote boot was een behoorlijke uitdaging!

img_1301

Op de boot stonden zelfs allemaal vrachtwagens

img_1302

We hebben ook dit jaar weer onze ogen uitgekeken naar de mooie bouwsels in al die hallen. Elke jaar verbaas ik mij weer wat ze allemaal verzinnen met het LEGO. Bijzonder knap hoe ze zowel kinderen als ouders (lees: vooral Trotse Vaders) kunnen vermaken.

Huisje bouwen voor het thema 'de wereld'

Huisje bouwen voor het thema ‘de wereld’

Mindstorms! Officieel pas voor 10+, Tijn denkt daar anders over.

Mindstorms! Officieel pas voor 10+, Tijn denkt daar anders over.

Ook dit jaar gingen we weer naar huis met zelfgemaakte poppetjes, maar er was ook iets nieuws: blokjes laten graveren met je naam!

img_1361

Meedoen aan de bouwwedstrijd is een must! Altijd leuk om samen een gebouw te maken. Het gaat om de kinderen dus als vader ben je vooral blokjes aan het zoeken zodat je zoon/dochter lekker verder kan bouwen. Helaas niet gewonnen. Maar een tip: blijf wel hangen tot de prijsuitreiking. Als je daarna helpt met alle gebouwen weer uit elkaar halen verdien je een zakje LEGO.

img_1334

Onze inzending

In spanning wachten op de prijsuitreiking

In spanning wachten op de prijsuitreiking

En weer alles slopen!

En weer alles slopen!

Als afsluiting even langs de intertoys om een pakketje mee te nemen. Tijdens de beurs krijg je op alles 10% korting.

Uiteindelijk hebben we ons van begin tot eind. Van 10:00-17:00 uur vermaakt in LEGO world. 7 uur lang slenteren, bouwen, kijken, spelletjes doen. We waren moe, maar enorm voldaan. Het is en blijft een feest voor de LEGO liefhebbers.

Paleis Soestdijk van LEGO

Paleis Soestdijk van LEGO

De volgende rest ons niets anders dan rust voor de voetjes en genieten van alle spullen verkregen op de beurs!

The day after

The day after

Randy Eichhorn (11 Posts)

Een Hagenees verdwaald in Almere, dol op dieren, whisky, muziek, mijn vriendin en haar zoontje van 6 (uiteraard in een andere volgorde...). Op deze blog schrijf ik met name over de dingen die wij met ons gezin meemaken, ondernemen en beleven.


Kinderboekenweek 2016: bol.com maakt er weer een feest van!
Interview met Max Verstappen vanwege zijn Guiness World Record
Share