opening-blindentribune-pec-frank-met-het-nieuwe-wedstrijdshirt opening-blindentribune-pec-veld-voor-de-wedstrijd

Ik val jullie best regelmatig lastig met mijn voorliefde voor PEC Zwolle en dan vooral in combinatie met de blindentribune. Ook in dit blog kom ik daar niet omheen. Maar ik beloof jullie dat het na dit blog echt minder gaat worden. Stel je voor dat je als fan van een andere club iedere keer die onzin over mijn club moet lezen … Natuurlijk is dat dan een vrije keuze, maar ik kan me best voorstellen dat dat gaat irriteren!

opening-blindentribune-pec-zwolle-hoe-het-begonGoed, wat begon met een tweet is dan nu afgelopen vrijdag geëindigd met het absolute hoogtepunt, de officiële opening van de blindentribune.

opening-blindentribune-pec-officiele-opening-door-voorzitter-sticks-en-frank-van-der-lende opening-blindentribune-pec-bord-blindentribune
Ik was al wat voorbereid en wist dat er een bord onthuld zou worden met verwijzing waar de blindentribune zich in het stadion bevindt. Grappig, daar zie ik natuurlijk zelf niets van, maar uiteraard de begeleiders wel. En, het is een blijk van het feit dat de tribune er nu ook echt is en blijft. De onthulling werd gedaan door de voorzitter van de club, Adriaan Visser, radio 3FM DJ Frank van der Lende en bekende Zwolse rapper Sticks! Samen met mijn gezin was ik daar natuurlijk ook bij.

opening-blindentribune-pec-stadionspeaker-1 opening-blindentribune-pec-gesprek-met-stadionspeaker-2
Daarna werd vlak voor aanvang van de wedstrijd via de stadionspeaker aandacht geschonken aan de opening. Het slotwoord bleek aan mij te zijn, toen mij werd gevraagd hoe het is om na twintig jaar weer terug te zijn in het stadion. Ik sprak al eens voor honderd mensen, dat werden ineens ruim 12.000 mensen!! Geen idee wat ik gezegd heb, ik heb vernomen dat het lekker klonk. Eenmaal weer op onze plekken werd de champagne uitgereikt. Mijn lieve echtgenote kreeg ook, zij moest nog auto rijden en dus had ik er ineens twee, geen probleem !

opening-blindentribune-pec-sticks-en-frank-van-der-lende-doen-verslagIk zit altijd naast de commentatoren en dat waren vrijdagavond Frank van der Lende en Sticks, naast wie ik zat. Sticks heeft net als ik een blauw/wit hart en is ambassadeur van de club. Hij heeft vanaf het moment dat ik in mei in de uitzending op 3FM bij van der Lende was de volle aandacht binnen de club gevraagd voor de ontwikkeling van de blindentribune.

opening-blindentribune-pec-goal

Er waren ook supporters met een visuele handicap van ADO Den Haag, de tegenstander, op de tribune aanwezig, op uitnodiging van de club. Ik gaf ze al aan niet te weten of de wedstrijd goed te volgen zou zijn, omdat we gastcommentatoren hadden. Dat commentaar was in een woord ‘waanzinnig’. We hebben ons allemaal bescheurd van het lachen. De wedstrijd was niet te volgen maar de gesprekken waren zo vermakelijk dat dat voor een keer niet erg was.

En, hoe mooi kon de opening zijn, PEC Zwolle won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ik heb samen met Sticks staan juichen, armen om elkaar, wat een feest! En dan te bedenken dat hij in december in de Ziggo staat op te treden met zijn vrienden waaronder Typhoon!

opening-blindentribune-pec-interview-voor-bnn opening-blindentribune-pec-interview-bnn-na-wedstrijd
Het was een memorabele avond, waarin ook 3FM nog interviews heeft afgenomen, beelden geschoten en PEC Zwolle tv een item met mij heeft gemaakt. Twitter liep die avond vol over de blindentribune in relatie met mij. Ik heb genoten als een klein kind en ben reuzetrots op PEC Zwolle die dit toch maar mooi heeft neergezet. En zoals ik ook in het stadion door de microfoon zei ‘ik ben terug’ en daar voeg ik in dit blog aan toe ‘en ga nooit meer weg’ !

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share