“Op de Amsterdamse grachten….” , wie vindt dat nou niet gezellig?

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-9

Voor TrotseVaders regelde Trotse Vader Arne een vrije dag om gezellig met ons een tochtje over de Amsterdamse grachten te maken. En dat met maar liefst 4 kinderen in leeftijd variërend van 5 tot 12 jaar. “Da’s een uitdaging”, hoor ik jullie denken….

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-12 zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-11

MAAR… bij Blue Boat Company hebben ze daar de ideale oplossing voor gevonden! Speciaal voor kinderen hebben zij “GEZOCHT ZOETWATERPIRATEN” bedacht. Een speciaal programma dat het voor kinderen aantrekkelijk maakt om goed op te letten wat ze horen door de koptelefoon en wat ze om zich heen zien.

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-7

Kinderen krijgen een boekje met o.a. teken- invul- en knutselopdrachten mee waar ze onderweg , tijdens een 75 minuten durende rondvaart, mee aan de slag kunnen.

 

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-5

Ze waren alleen vergeten ons die pakketjes mee te geven, dus wij keken niet door het Zoetwaterpiraten kijkertje en kleurden of knutselden onderweg niet, maar luisterden wel naar Sjonnie (muis) en Harold (kat)….op kanaal 19.

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-1 zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-6

Arne luisterde met zijn gekregen oordopjes naar kanaal 2 (Nederlands –> plat Amsterdams).

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-8

TIP aangezien het voor kleine oortjes niet zo prettig is om er oordopjes in te stoppen en ze er vaak regelmatig uit vallen, heb ik de comfortabele koptelefoons van thuis meegenomen…daar heb je echt 5 kwartier plezier van!
zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-4

Met zijn interesse in geschiedenis en bouwstijlen was Arne hier helemaal in zijn element. Ook al heeft hij het vaker gezien, het blijft hem boeien…

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-2

De kinderen bleven lang geïnteresseerd en hielden netjes hun koptelefoon op. Iedere keer na een pauze in het verhaal klonk er een belletje als het weer verder ging…dan stak Daphne met grote ogen haar vingertje in de lucht en gingen de dames weer rechtop zitten…?….

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-3

Toen we weer aanmeerden en van boord moesten, mocht Floortje nog even op de stoel van de kapitein zitten voor een foto.

zoetwaterpiraten-rondvaart-kinderen-amsterdam-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-10Bij vertrek kregen de meisjes alsnog hun pakketje mee voor thuis. Maar gelukkig vonden ze het zonder ook al erg leuk. Misschien in de Kerstvakantie nog maar een keertje dan…MET het opdrachtenboekje erbij!

Trotse Vader Arne gaat graag nog een keertje mee, we vonden het zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen die ook met kinderen een dagje vaderlandse cultuur wil snuiven.

Prijzen : kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee, mits ze bij hun ouders op schoot zitten, kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen € 8,50 aan de kassa, of € 7,50 online . Als je een I Amsterdam city card hebt is het gratis. Voor volwassenen is de prijs € 14,- online of € 16,- aan de kassa.

Ook kun je een Familie ticket nemen: voor 2 volwassenen en 4 kinderen van 4 t/m 12 jaar betaal je dan € 40,- (€ 42,50 aan de kassa) dat levert dus al voordeel op vanaf 2 kinderen….

Vertrektijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur , in het zomerseizoen (maart-oktober) elk half uur en in het winterseizoen (november-februari) ieder uur. I.v.m. werkzaamheden kunnen er aanpassingen in het schema zijn, dus check altijd eerst even de site : www.blueboat.nl .

[Gastblog, geschreven door Arne & familie van Veldhuizen]

Share