Op 4 mei vindt vanaf 19.00 uur op het George Maduroplein in Den Haag voor de tweede keer de Nationale Kinderherdenking plaats. Deze speciale herdenking op 4 mei is voor/door/met kinderen en in samenspraak met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Den Haag.

Madurodam heeft met deze herdenking een belangrijke maatschappelijke rol opgepakt, namelijk jonge generaties ‘leren’ en kennis laten maken met herdenken/vieren, zodat ze nog beter stilstaan bij de betekenis van leven in vrijheid.

De Nationale Kinderherdenking is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam. Maar doordat de herdenking in Madurodam speciaal voor en door kinderen is, sluit die meer aan bij de belevingswereld van jongeren en begrijpen ze dit beter.

Het programma heeft als thema ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’. Kinderen treden op met zang, dans en theater. Iris de Ruyter de Wildt, de 15-jarige burgemeester van Madurodam, vertelt een verhaal over keuzes maken en de gevolgen daarvan. Maar er komt bijvoorbeeld ook een jongetje aan het woord die recentelijk moest vluchten uit oorlogsgebied. En om 20:00 uur wordt 2 minuten stilte gehouden om de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

Herdenken en stilstaan bij de vrijheid waarin we leven is/wordt vandaag de dag (met alle ellende in de wereld) namelijk steeds belangrijker. Met name ook voor de jongere generaties. Voor meer informatie, klik hier >>>>

Leuke extra’s

  • Iedereen die naar de Nationale Kinderherdenking komt, mag op 4 mei vanaf 13:00 uur gratis het park in én mag van 17:00 tot 19:00 uur gratis avondeten. Wil je later dan 13:00 uur komen? Geen probleem! Ook als je in de loop van de middag komt, heb je gratis toegang en avondeten. Aanmelden is gratis en kan via deze link.
  • Het is ook mogelijk om een gratis boottocht met de Willemsvaart naar Madurodam te maken!
    Vertrek naar Madurodam is om 18.00 uur vanaf aanlegplaats Prinsessegracht (tegenover Koninklijke Academie Beeldende Kunsten, Prinsessegracht 4). Om 20.45 is de terugvaart vanaf aanlegplaats Madurodam. Wil je mee? Dat kan maar wel even reserveren van tevoren via info@willemsvaart.nl in verband met het aantal beschikbare zitplaatsen.

 

Share