Afgelopen zaterdag waren wij in Julianatoren en om daar dit leuke park te bezoeken en te genieten van de extra’s rondom de AFAS sprookjesweken.

Mijn kinderen van 5 en 8 vinden Julianatoren een heel fijn park. Ze zijn niet zulke helden qua attracties en dan is Julianatoren echt de plek om dat heel rustig op te bouwen. We waren er nu voor de derde keer en nu durfde de oudste uiteindelijk in de achtbaan, heel toegankelijk, kort rondje, gaat nog niet over de kop. Ook is alles zo dichtbij elkaar dat je ze heel goed in de gaten kunt houden vanaf een afstandje en ze nu langzamerhand dingen met z’n tweeën durfden te gaan doen.

Samen matten glijden van de hoge glijbaan, samen in de olifantenmolen, samen in de theekopjes en de safari autootjes. Maar dan ook weer met zijn allen genieten van het uitzicht in het reuzenrad en uiteraard van de leuke shows. Die van Jul en Julia de muis zijn vaste prik maar het was natuurlijk bijzonder leuk om te kijken wat ons ditmaal in het theater de wachten stond.

De AFAS sprookjesweken houden in dat er een mooi Sprookjesconcert is het theater en daarnaast zie je verschillende sprookjesfiguren in Julianatoren rondlopen die te maken hebben met de puzzeltocht die je kunt doen. Je moet dan verschillende letters bij elkaar verzamelen door bij iedere figuur een letter te halen. Op de kaart staat waar je de sprookjesfiguren ongeveer kunt vinden.

De show was een leuke belevenis! Goed zingende en dansende acteurs die stonden te stralen op het podium of in en rond het theater in hun prachtige kostuums. Het verhaal is eenvoudig maar leuk. De wat minder aardig uitziende tovenares, door de koning ‘heks’ genoemd, is niet uitgenodigd voor het bal van de koning. Omdat ze het daar niet mee eens is tovert ze al het snoep en de lekkere dingen voor het feest weg. Hans en Grietje krijgen dit slechte nieuws te horen en beloven de snoepjes terug te vinden. Ze ontdekken een met snoep bedekt huisje in het bos waar de tovenares woont die hen vertelt dat ze het snoep terug mogen hebben als ze de drie raadsels weten op te lossen.

Samen met Rapunzel, Assepoester, de lakei en Sneeuwwitje lukt het hen uiteindelijk de raadsels op te lossen met tussentijds leuke dansjes en liedjes. En uiteraard krijgen ze dan de snoepjes terug voor het bal.

Een leuke show voor alle leeftijden, al vonden sommige kleintjes in de zaal het nog wat spannend, maar dat zat hem eigenlijk alleen in het eerste stukje, waarbij je in een filmpje ziet hoe de tovenares alles wegtovert. Tijdens het echte spelen, dansen en zingen op het podium is er voor iedereen genoeg te zien en kan er volop meegezongen en gedanst worden door wie dat wil.

Mijn kinderen hebben ademloos zitten kijken en waren zo gebiologeerd dat ze niet van hun stoel af geweest zijn. En toen mijn dochter na afloop ook nog met deze bijzondere mensen op de foto mocht was het feest helemaal compleet.

Wat een fijn park, met een goede sfeer, veel te doen, voor ieder wat wils, een mooie variant tussen speeltuin en Efteling, waar alles lekker dicht bij elkaar zit zodat je gemakkelijk nog een paar keer heen en weer kunt lopen tussen begin en eind om net die ene attractie nog een keer te doen en dat ook nog op je kleine kindervoetjes kunnen bijbenen. En dan ook nog energie overhebben om het prachtige bospad te nemen naar de parkeerplaats in plaats van de bus. Wij komen zeker volgend seizoen weer terug!

AFAS Sprookjesconcert:
Locatie:        Jul & Julia Theater
Wanneer:     15 juli t/m 20 augustus 2017
Tijd:               12:00, 13:00, 14:00 & 15:00 uur
Tijdsduur:   30 minuten
Klik hier voor meer informatie >>>>

Share