Derde Pinksterdag 2017 viel samen met mijn verjaardag en Tijn was zo maar een week extra vrij. Een ideale dag om eens richting de dierentuin te gaan. Niet dringen, geen rijen grote mensen voor je neus als je naar de pinguïns wil kijken en alle tijd om alle vissen te zoeken in het aquarium. Het bleek inderdaad een prima keuze!

We begonnen de dag in Burgers’ Zoo echter met regen en wind. Geen probleem voor stoere Hollandse mannen (in een regenjas), maar wel voor de dieren. Een aantal pinguïns waagde zich wel buiten, maar er was geen zwijn, stokstaartje, cheeta en/of hyena te zien. Een beetje teleurgestelde begonnen we aan de reis door Rimba, ook hier bleken veel dieren lekker nog binnen te zitten. Vanuit hier liepen we de Bush’ in, één van de overdekte delen van het park. Fantastisch. Lekker warm en allemaal leuke en mooie dieren. Een zeekoe om maar eens iets te noemen.

Na een korte eet- en drinkpauze gingen we verder naar de dessert, één van onze favoriete plekken van het park. Tijn was vooral onder de indruk van lynx, “een best wel grote poes”, renkoekoeks en andere dieren in de grot. Vanuit het woestijn loop je onderlangs de safari in. Een geweldig mooi onderdeel van het park. Je loopt langs een flink terrein waar giraffen, gnoes en nijlpaarden door elkaar bewegen en leven. Leuk gedaan!

Maar de kers op de taart was toch wel een nieuw deel van het park. Na heel veel bekeken en gekeken te hebben, kon Tijn zelf ook even los gaan in de grootste Apenkooi-omgeving van Nederland. Waar je kunt zien of je zo sterk bent als een beer, door bijvoorbeeld autobanden te werpen, zo snel als een cheetah en zo wendbaar als een vlinder.

 

Het is leuk te zien dat de dieren en hun specifieke kwaliteiten verweven zijn met een speeltuin. Hierdoor beginnen de dieren en hun specifieke kwaliteiten ook veel meer te leven voor een gemiddelde 7 jarige.

Ter afsluiting nog ongeveer een half uur lang genoten van spelende gorilla’s in het buitenverblijf. Al met al een zeer leuke dag in een fris ogend dierenpark.

Apenkooien in Burgers’ Zoo kan nog t/m 27 augustus 2017, klik hier voor meer informatie >>>>

Share