Het was weer feest in Pathé Arena: de film De Emoji Movie ging in première en ik was er samen met mijn 10-jarige tweeling bij. Pret alom: op de foto met “poep” en nog een mini-muffin met “poep” ook!

 

Nadat we helemaal vrolijk waren door het dansen op de muziek van Kids DJ, werd een deel van de stemmencast voorgesteld.

En toen was het zo ver en werden meerdere bioscoopzalen gevuld om de Nederlands gesproken versie van de Emoji film in 3D te gaan bekijken. Eerst werden we verrast door de korte film “Puppy” waarbij de personen van hotel Transsylvanië een enorme pup krijgen (behalve enorm groot ook enorm enthousiast… ).

Vervolgens begon de hoofdfilm en maakten we kennis met Alex, een jongen die – zoals alle jongeren (zo wordt in de film tenminste aangenomen) vooral bezig is met zijn smartphone en een steeds kortere concentratie-spanne heeft en ook steeds korte zinnen gebruikt. Dit alles met een vette knipoog uiteraard, maar voor veel Trotse Vaders met kinderen vanaf een jaar of 8 ongetwijfeld herkenbaar!

De oplossing voor de steeds kortere zinnen met minder woorden: emoji´s. In de Emoji film zien we alle bekende emoji’s voorbij komen. Ze wonen namelijk in hun eigen stad, waar iedereen doet waar hij goed in is. En ook alleen dat! Behalve….. Gene! Hij moet namelijk een “meh” zijn, net zoals zijn ouders, maar blijkt veel meer emoties te hebben en deze ook te tonen. Toch krijgt hij een kans op een baan.

Hij krijgt een eigen hokje, binnen de app op de smartphone van Alex en wordt gescand zodra Alex hem kiest. Maar… wanneer dat gebeurt, raakt Gene in paniek en verschijnt er een hele andere emoji… Uiteraard net in een berichtje naar het meisje waar Alex verliefd op is, waardoor hij zijn smartphone wil laten resetten. Los van die dreiging, moet de ‘afwijkende’ Gene ook geëlimineerd worden en samen met Hi-5 en een hackende dame die ook anders is dan ze lijkt, gaan ze op de vlucht met als doel “the cloud, waar je mag zijn wie je bent”.

Mijn zoon van 10 over de Emoji film:

De Emoji film is een leuke, grappige, spannende film die ik ook erg origineel vind. Ik had zelf echt niet kunnen bedenken hoe je een film kunt maken met emoji’s en ik vind dat ze het leuk gedaan hebben. Er zaten veel grapjes in en je zag ook allerlei bekende apps, zoals Candy Crush. Het is echt een aanrader vind ik.

Spannend natuurlijk, maar gelukkig vol met grapjes waardoor het voor (jongere) kinderen op geen enkel moment te spannend is. Voor volwassenen is deze film misschien niet heel aantrekkelijk, hoewel veel (woord)grapjes waarschijnlijk alleen door hen begrepen zullen worden. Voor kinderen en pubers is het een heerlijke en herkenbare film, waar ze erg veel lol om zullen hebben, ook na afloop. En emoji’s zullen na het zien van deze film nooit meer hetzelfde zijn 😉

Share