Hannes Hunebed, scharminkel uit de steentijd‘ is het eerste deel in de serie Hannes Hunebed, een boemboek volledig in kleur. Prehistorisch lachen geblazen, met tekst is van Aaron Reynolds en illustraties van Phil McAndrew.

Zijn opa vond het vuur uit, zijn vader het wiel. KATSJING! Maar eh… wat gaat Hannes uitvinden? En hoe komt hij onder zijn verplichte overgangsrite uit?? En als hij daar niet onderuit komt, hoeveel spierballen heeft hij dan wel niet nodig om te overleven?!

Recensie
Hannes Hunebed is een zogenaamd Boemboek, een nieuw genre boeken die uitgegeven worden door uitgeverij De Fontein. Hieronder staat een uitleg over wat boemboeken zijn (klik op de afbeelding)

https://trotsemoeders.nl/2017/07/wat-is-een-boemboek/

Het boek ziet er aantrekkelijk uit. Grappige afbeeldingen. Toch heb je niet het idee dat je een stripboek in handen hebt. Het boek is echt zwaar!

Een boemboek is geen stripboek. Ook geen Graphic Novel. Het zit er een beetje tussenin. Het is eigenlijk een soort stripboek met extra tekst.

Voor kinderen die niet graag veel letters op een pagina zien, maar voor wie de boeken-met-plaatjes te kinderachtig zijn, is dit genre perfect. Een leuk verhaal, nog leerzaam ook. Een echt boek, ook al staan er veel plaatjes in. Kortom: lekker lezen!

Het verhaal is erg komisch, ook voor mij als volwassene. Een jongen in de oertijd op wiens schouder een enorme druk rust: zijn vader en zijn opa hebben belangrijke uitvindingen gedaan en nu moet hij dit ook gaan doen…..

Boemboeken zijn goed voor de woordenschat van je kind(eren). En doordat zowel mijn oudste als ik het het eerste deel van Hannes Hunebed gelezen hebben, kun je mij aan tafel horen zeggen: “je eet als een Neanderthaler” en weet mijn oudste wat ik bedoel 😉

Kortom: we kijken uit naar deel 2!

Hannes Hunebed deel 1 telt 250 pagina’s, is een hardcover boemboek, geschreven door Aaron Reynold voor kinderen vanaf een jaar of 10, uitgegeven door De Fontein en is hier te bestellen >>>>

 

Share