Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden.

Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren.

Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en de typische, droge humor die we van Aardman Animations gewend zijn.

Recensie
Wat een heerlijk ontspannen, vrolijke film is Early Man. Echt een film om in huis te halen voor een gezellig filmavondje voor het hele gezin.

Voor kinderen is het verhaal leuk: de ‘favorieten’ leven nog helemaal in de steentijd, maar de bronstijd is in aantocht. De ‘bronzen’ worden geleid door een ‘boef’ die vooral verzot is op bronzen munten. De holbewoners worden verdreven uit hun dorp en één van hen bedenkt een manier om het dorp terug te winnen: door een voetbalwedstrijd.

Een vrouw van de ‘bronzen’ sluit zich bij hen aan om ook te kunnen voetballen en ook het zwijn speelt een belangrijke rol. Heerlijk verhaal, met uiteraard een goede afloop voor iedereen behalve de ‘boef’.

Voor volwassenen zijn vooral de kleine grapjes tussendoor geweldig. Ik heb echt met plezier meegekeken met de kinderen. Gewoon een gezellige film!

Early Man op DVD of Blu-ray bekijk / bestel je hier >>>>

Share