VENOM is geschikt gevonden voor 12 jaar en ouder. Maar… mijn jongste zoon kijkt al regelmatig naar 12+ films en vaak vind ik die ook prima geschikt voor hem. Bij het zien van de trailer van VENOM had ik echter mijn twijfels…

https://trotsevaders.nl2018/10/venom/

Maar goed, mijn jongste die “please” zegt en met een ongelooflijk lieve glimlach naar me kijkt, doet me besluiten om hem toch mee te nemen. En hij wordt over een paar weken daadwerkelijk 12 jaar, dus wat is het risico?

Nou, ik vond het ‘op het randje’. Voor mijn zoon echt niet te eng, maar voor veel pré-pubers van nog geen 12 jaar is dit toch echt een hele spannende film met hele heftige beelden!

Maar, mijn zoon en ik hebben ervan genoten. VENOM is een Marvel-film maar deze is echt duister. Er zit niet zoveel humor in als tegenwicht, maar juist veel actie en spanning.

Het verhaal is goed en het is mooi om te zien dat goed en kwaad niet zo puur gescheiden zijn. VENOM, is hij goed of kwaad? En hoe zit het met de wetenschapper en zijn medewerkers?

Een werkelijk prachtige scène komt redelijk aan het eind van de film, bij een gevecht. Tussen wie, verklap ik niet, maar alleen die scène is een bezoek aan de film VENOM meer dan waard. En dan krijg je de rest van de spannende film er ook nog bij! Aanrader voor iedereen vanaf minimaal 12 jaar.

Share