De epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm PAPILLON van regisseur Michael Noer is te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze ingrijpende film met in de hoofdrollen Charlie Hunnam, Rami Malek en Yorick van Wageningen vertelt het waargebeurde verhaal van Henri Charrière.

Verhaal
Na een onterechte veroordeling voor moord wordt kluisrover Henri Charrière in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen en sluit daarom een deal met de rijke en eigenzinnige Louis Dega. In ruil voor bescherming, bekostigt Dega zijn ontsnappingspogingen.

De wrede omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen houden Henri niet tegen. Na vele mislukte uitbraken worden Henri en Dega overgeplaatst naar het gevreesde Île du Diable; Duivelseiland. Nog nooit wist iemand van dat eiland te ontsnappen, maar zelfs na 13 jaar gevangenschap is Henri niet te stoppen. Hij moet en zal op vrije voeten komen…

Wat vond ik er van?
De eerste film over Papillon heb ik al vaak gezien. Ik was echt benieuwd naar de nieuwe verfilming van Papillon. Deze film begon wat trager, maar toen het verhaal goed op gang kwam was het zeer indrukwekkend.

De verbanning en de voorbereiding om te ontsnappen en de mislukte poging en de straf: eenzame opsluiting….  En dat ze er achterkomt dat er kokosnoten in het drinkwater waren gedaan, en dan je vrienden niet te verraden en als straf werd het eten gehalveerd! Ook de vriendschap en het zoeken om te kunnen ontsnappen. En dan de sprong van de rotsen en het afdrijven op zee, zeer indrukwekkend.

Ik zat echt helemaal in het verhaal. Al bij al een zeer mooie en spannende film!

Share