Wildbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van al het gangbare, in Nederland te verkrijgen wild.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, voor te bereiden. Met behulp van de basistechnieken kun je de prachtige stukken vlees op verschillende manieren bereiden, van roken tot pekelen en van braden tot konfijten.

Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geeft zijn mooiste wildgerechten prijs, zoals canard à l’orange en Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen.

  • Technieken om wild voor te bereiden, van fazant tot edelhert
  • Meer dan 25 recepten van de chefs van De Echoput
  • Heldere stap-voor-stapfoto’s
  • Van klassieke bereidingen tot moderne gerechten
  • Inclusief een hoofdstuk over wijn en wild

Recensie
In een tijd waarin we naar een poelier of slager kunnen gaan voor ons vlees, is het niet meer nodig om te leren hoe je van een heel dier naar stukken vlees gaat. Dat doen de experts.

Voor mij prima, ik houd er niet eens van om zelf vis schoon te maken, laat staan dat ik zin heb om een ree te gaan verwerken… Maar voor veel mensen ligt dat anders en dan is de Wildbijbel echt een must-have.

Het is een compleet naslagwerk, helder ingedeeld, prima uitgelegd. Eigenlijk wordt alles wat je wilt weten over werken met wild, besproken in dit overzichtelijke boek.

Van de verschillende soorten wild en tot het verwerken van hele dieren en van basistechnieken om wild te bereiden tot heerlijke recepten. Wanneer je echt aan de slag wilt met wild, is dit jouw ‘bijbel’.

Evenals de anderen kookbijbels is ook dit boek weer een indrukwekkend compleet overzicht, met duidelijke foto’s en beschrijvingen. Aanrader voor in de keuken.

Wildbijbel – Peter Klosse
Hardcover, 464 pagina’s, uitgeverij Carrera
Bestel dit boek hier >>>>

Share