Een uitspraak van André Kuipers, die ik regelmatig hoor of lees, is: We zijn eigenlijk allemaal astronaut, op ruimteschip aarde. Een uitspraak die vaak samengaat met uitleg over hoe we met ons ‘ruimteschip’ om zouden moeten gaan, maar die in dit nieuwe prentenboek van André Kuipers ook een mooi einde maakt aan een verhaal over hoe je een goede astronaut wordt.

Over het boek
Max en Mia komen bij André het astronautje en Astromuis logeren. Ze hebben een brandende vraag voor André: hoe word je eigenlijk een goede astronaut? Max en Mia hebben er allemaal ideeën over en stellen veel vragen. André neemt hen mee naar een heuvel om daar naar de sterren te kijken en heeft een verrassend antwoord voor hen in petto.

Bespreking
André Kuipers heeft al vele boeken geschreven. De serie over André het Astronautje is speciaal gemaakt voor jonge kinderen en vertelt op een toegankelijke manier over ruimtevaart.

In het boek André het astronautje – hoe word je astronaut worden verschillende vaardigheden benoemd die je nodig hebt wanneer je astronaut wilt worden, zoals kennis over de aarde en over planeten maar ook het schoonmaken van het ruimteschip en kunnen samenwerken.

De uitleg is eenvoudig doordat de kinderen (en de muis) die in het boek voorkomen direct met voorbeelden komen waardoor de begrippen snel duidelijk zijn. Kortom: weer een prima André het astronautje – boek, niet in het minst door de prachtige tekeningen van Natascha Stenvert.

André het astronautje; hoe word je astronaut? – André Kuipers
Illustraties door Natascha Stenvert
Hardcover, prentenboek, 24 pagina’s, Fontaine Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

Share