Hoewel je het thuis, denk je, amper hebt laten merken, ben je nerveus. Je vliegt samen met je kind naar vrienden en je partner komt na. Je wederhelft kon dat congres niet afslaan en jij werkt freelance, dus kan makkelijker even zonder. Toch vind je het pittig. De opvoeding gaat ook samen, maar tijdens de vliegreis ben je alleen. Dat is toch andere koek. Tegen je partner deed je stoer “natuurlijk ga je dat redden”. Je hebt wel voor hetere vuren gestaan. Drukke vergaderingen, onderhandelingen, uitjes met je vrienden. Organisatorische ongein kun jij aan. Dus op naar het vliegveld, de reisdocumenten zitten in je tas en onderweg heb je voor genoeg entertainment gezorgd.

Handig voor onderweg

Je hebt gezonde snoepjes mee voor de mini. Zou je als vader het liefst een koud biertje opentrekken, je kleine is heel blij met een knijpfruit. Netjes en gezonder dan koekjes onderweg. Belonen met eten is niet iets dat je aan wilt leren, maar in een vliegtuig kan het even geen kwaad. Fijn is dat je in je handbagage tot 1,5 kg aan eten en drinken voor de mini mag meenemen. Handig!

Voor de focus heb je boekjes meegenomen. Waar sommige ouders groot voorstander zijn van technologie, ben jij dat niet. Je wilt je kind zo lang mogelijk bij beeldschermen vandaan houden. Vermaak, de tijd in het vliegtuig gebruik je graag voor jullie tweeën. Dat is veel leuker dan ze achter een beeldscherm zetten en jij in een boek duikt.  Je hebt wat uit de kast gepakt en kijkt uit naar jullie kind-papa tijd.

Trots als een pauw

Oh wat ben je trots. Normaal lopen jullie met zijn tweeën achter de kinderwagen, maar nu loop je er alleen achter. Je ziet de blikken van mensen en vraagt je af wat ze denken? Oh kijk die vader nou, zo schattig met zijn kind. Vader-kind vakantie, dat zouden meer mannen moeten doen. Ergens voel je, je ook vreemd zonder partner, want jullie vullen elkaar altijd zo goed aan. Jullie zijn totaal  op elkaar afgestemd en nu komt het op jou aan.

Stiekem ben je zenuwachtig, want wat nu als er iets onverwachts gebeurt? Je partner bellen? Nee, ben je te trots voor! Jullie redden je wel, niks loos in de Oost. Maar dan blijkt de vlucht 5 uur vertraging te hebben. Dat méén je niet. Sta je dan met je hebben en houden plus kind in je armen. Dit is niet waar!

Denk oplossingsgericht

Je gaat direct in de actiemodus en herinnert je dat een vriend een passagiers organisatie noemde voordat je vertrok. AirHelp, dat was het! Zij zijn er om je te informeren over je rechten als passagier.

Heel fijn, want jij denkt alleen aan het feit dat je die kleine moet zien te vermaken.

Jij zorgt voor je zoons of dochters natje en droogje, AirHelp zorgt voor jullie financiën. In situaties van overmacht, zoals deze, waarbij het jou even teveel is, krijg je hulp en compensatie. Dat had je waarschijnlijk al gehoord, maar het is toch prettig om dingen zeker te weten.

Eind goed, al goed – het genieten kan beginnen!

Share