Tips voor forenzen: hoe reis je zo comfortabel mogelijk van en naar je werk?

Als forens leg je vaak behoorlijk wat kilometers af in de week, om van je huis naar je werkplek te komen en weer terug. Het is prettig om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. Of je nu (deels) met de fiets, trein, bus of auto reist: er zijn verschillende zaken om aan te denken. Ontdek onze tips!

Comfortabele rugzak

Je hebt iedere dag toch weer behoorlijk wat spullen bij je. Een laptop, waterfles, trui en paraplu – zomaar een greep uit de items. Hoe meer je meebrengt, hoe zwaarder het gewicht is dat je hebt te tillen. Kies er daarom voor om een comfortabele rugtas mee te nemen naar je werk, zodat het geen probleem is om al die spullen van A naar B te brengen. Kwalitatieve rugzakken maken namelijk dat het gewicht goed wordt verdeeld over je lichaam. Zo is het dus ook geen punt als je nog een stuk moet lopen of fietsen om bij de werkplek te komen. Ga voor een rugtas van een vooraanstaand, innovatief merk zoals The North Face. Daarmee kom je ook direct in stijl voor de dag, dankzij de sportieve designs!

Sluit je af

Het kan behoorlijk rumoerig zijn in het openbaar vervoer. Sluit jezelf af, met een goede noise cancelling koptelefoon bijvoorbeeld. Zo kun je gewoon een boek lezen of een podcast luisteren, om nog even te ontspannen.

Reizen met de trein: eerste klas

Reis je met de trein naar je werk, en ook nog eens op een druk traject? Dat kan behoorlijk oncomfortabel zijn, met name als je niet altijd een zitplek kunt vinden en lang in de trein moet zitten. Het is een idee om dit probleem voor te leggen aan je werkgever, met de vraag of je een vergoeding voor reizen met de eerste klas kunt krijgen. Of peil in ieder geval of er een gedeeltelijke vergoeding mogelijk is.

Slim reizen met de trein

Is het toch geen optie om in de eerste klas te zitten? Dan zijn er gelukkig nog andere slimme tips om toe te passen. Stap bijvoorbeeld niet in het midden van de trein in, maar liever helemaal voor- of achteraan. Hier zijn vaak minder plaatsen bezet. Loop alvast mee met de trein als deze bijna stilstaat, zodat je precies bij de deur staat om snel in te kunnen stappen. Het kan ook helpen om bij de eerste klas in te stappen, en vlug door de coupé te lopen richting de tweede klas. Soms is dit sneller dan wachten tot iedereen is uitgestapt bij de tweede klas, met name op drukke stations.

Fiets in plaats van bus, tram of metro

Na de treinreis of vanuit de P+R op een paar kilometer afstand van je werkplaats, kun je de bus, tram of metro pakken. Maar ook deze vervoersopties zijn vaak druk. Kies liever voor een (elektrische) fiets, zodat je nog wat frisse lucht pakt voor de werkdag begint!

Jackass Forever [recensie]
Paw Patrol - ik leer al tellen
Share