Als je wat ouder wordt, is het vaak lastiger om een strak afgetraind lichaam te krijgen en te behouden. Toch zijn er een hoop vaders in Nederland die wekelijks meerdere keren naar de sportschool gaan. Niet alleen krijgt je hierdoor een beter lichaam, je zit ook lekkerder in je veel. Ook mentaal kan sporten erg goed voor je zijn. Even je hoofd leeg maken na een zware werkdag doe je natuurlijk in de sportschool!

Ben je ook van plan om te gaan sporten, maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Wij geven je een aantal basis tips, zodat ook jij een goede conditie op kunt bouwen!

Verdeling van spiergroepen

Als je naar de sportschool Den Haag gaat, zul je rekening moeten houden met het verdelen van je spiergroepen. Het is namelijk niet goed om iedere dag dezelfde spier te trainen. Het beste is om in ieder geval 48 uur rust te houden voor je een spier weer traint en een spier 2 keer per week te trainen. Wij hebben de verdeling voor je op een rijtje gezet voor 2, 3 en 4 dagen per week sporten.

  • 2 dagen: 2 x full body
  • 3 dagen: 1 x benen, 1 x bovenlichaam, 1 x full body
  • 4 dagen: 1 x benen, 1 x borst, triceps, schouders, 1 x rug, biceps, 1 x full body.

Zorg voor consistentie

Een van de belangrijkste dingen voor als je naar de sportschool gaat is consistentie. Als je goede resultaten wilt behalen, kun je niet regelmatig trainingen overslaan of je niet aan je voedingsschema houden. Ook als je een keer geen zin hebt, of iets juist wel of niet wilt eten, zul je je sterk moeten houden. Natuurlijk is af en toe een cheat day of een dag sporten overslaan geen drama, maar doe dit niet te vaak. Spieren opbouwen werkt een beetje als het principe; 1 stap vooruit, 2 stappen achteruit.

Stel dat je wilt afvallen en je de hele week goed op je eten let en naar de sportschool bent gegaan. Maar als het weekend is en je niet meer op let, zul je merken dat je nauwelijks resultaat boekt. Daarnaast is het niet goed voor je lichaam om de ene dag heel veel en de andere dag heel weinig te eten. Je lichaam kan hier niet goed mee omgaan en je zult dus niet zo snel afvallen.

Share