Een hoop mensen vervelen zich tijdens de corona crisis. Hierdoor gaan zij op zoek naar alternatieve ideeën om mee aan de slag te gaan. Nu zijn er meer dan genoeg dingen te doen en komen mensen met verschillende creatieve mogelijkheden. Eén daarvan is het rijden met een Traxxas rc auto.

Deze heb je in simpele varianten zoals een speelgoed auto, maar er zijn ook complete modelbouw auto’s te krijgen. Vooral de modelbouw auto’s zijn erg populair. Lijkt het je ook leuk om hiermee een de slag te gaan? Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van je eerste RC auto van Traxxas. Zo kun je gewoon vanuit huis gaan racen!

De aandrijving van de auto
Als je een RC auto wilt gaan kopen, heb je verschillende mogelijkheden als we kijken naar de aandrijving. Je kunt kiezen voor een benzineauto of een elektro auto. Welke variant je wilt hangt af van een aantal factoren. Als je een beginner bent en het de eerste auto is die je koopt kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor een elektro model. Ook deze zijn er in verschillende soorten te krijgen van klein tot groot. Een benzineauto is vaak een stukje groter, ook de instap prijzen zijn een stuk hoger. Je bent hiervoor al snel 500 – 1000 euro kwijt. Ook zijn er modellen te krijgen van duizenden euro’s.

Zelf aanpassen
Het leuke van de RC auto’s is dat je allerlei verschillende dingen kunt aanpassen aan de auto. Van de dempers tot de wielen, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het aanpassen of vervangen. Dit maakt het voor veel mensen ook zo leuk. Je kunt de auto zo maken dat deze helemaal uniek is en voldoet aan jouw eisen en wensen. Je kunt allerlei losse onderdelen bestellen en deze vervolgens zelf monteren op de auto.

Goed onderhouden
Bij RC auto’s wil je al snel een duurder, sneller of groter model. Het kan behoorlijk verslavend werken als je aan deze hobby begint. Het voordeel is wel dat je je auto vaak kan inruilen voor een nieuw model. Het is daarom wel erg belangrijk dat je de auto goed onderhoud. Dit zorgt ervoor dat je meer terug krijgt voor de auto en dat deze langer mee gaat.

Share