Aan het begin van de jaren 50 en 60 was de auto een wonder op wielen. Nu heeft meer dan de helft van alle huishoudens in Nederland één auto, een kwart van de huishoudens zelfs twee auto’s en kunnen we haast niet meer zonder.

Mijn vader had er ook zo één staat vol legendarische modellen uit de beginjaren van de auto, van de DAF, de 2CV en de Aston Martin tot de eerste Porsche. De Kever en Fiat 500 van toen, worden nu in een trendy en gerestylde versie zelfs weer volop geproduceerd. Autorijden bleek ook in de reclame en onze cultuur aan te slaan met de wekelijkse poetsbeurt, verkeersspellen, sleutelen op zaterdag, bermtoerisme, op vakantie met de imperiaal op het dak en tanken bij de pompbediende… Een must voor elke garagist en autoliefhebber die wil weten hoe het was om auto te rijden in het midden van de vorige eeuw.

A trip down memory lane

Recensie
Door dit boek, waande ik me helemaal terug in de tijd.
Het riep ook de associatie op met mijn eerste auto, geweldig!
Ik bleef er in kijken, lezen en foto’s bekijken.
Wat zijn er veel mooie auto’s geweest, en allerlei merken.
Ook over poetsspullen,olie, radio,s etc.
Kortom, alles wat met de auto te maken heeft.

Als man heeft dat helemaal mijn interesse.
Het “oh, ja” en herinneringen zijn constant aanwezig.
Het verduidelijkt ook het beeld tussen de jaren 60 en nu, in de “vooruitgang” of “veranderingen”

Ik gun iedereen hetzelfde genieten als ik heb gehad met dit boek.

Mijn vader had er ook zo een – Jack Botermans en Di-Lan Sun
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Terra
Bestel dit boek hier >>>>

Share