Over een paar weken is het weer zo ver. Vaderdag! De derde zondag van juni, dit jaar 16 juni, mag de papa weer eens extra in het zonnetje gezet worden. Want laten we eerlijk zijn, je vader een mooi cadeau geven is misschien leuk maar wat elke vader het liefste wilt is tijd spenderen met zijn kinderen. Dus is het aan jou om een leuke activiteit te organiseren. Een activiteit die jullie samen dichter naar elkaar toe kan brengen, een activiteit waarbij jullie elkaar beter leren kennen en tegelijkertijd van nieuwe kanten kunnen leren kennen.

Dat is toch het allermooiste cadeau wat je je vader kunt geven? Een mooie dag vol nieuwe herinneringen waar hij nog altijd op kan terug kijken. En stiekem is het ook een cadeau voor je zelf. Want tijd met je vader doorbrengen is iets dat je moet koesteren. 

Wij hebben daarom 7 leuke tips op een rijtje gezet zodat jij er slechts eentje uit hoeft te pikken en kunt gaan beginnen met het organiseren van een Vaderdag die de papa nooit zal vergeten!

1. De Heineken Experience
De Heineken Experience is een museum in Amsterdam waar, je raad het al, het Heineken bier centraal staat. Het is een tof en interactief museum waar je alles kunt leren over het brouwerij proces en de geschiedenis van het bier. Zoals de naam het zegt is de Heineken Experience echt een “experience”. Door te zien, proeven, rijken en het te beleven. Het proeven komt van biertjes kun je o.a. doen op het dakterras van het museum met een adembenemend uitzicht over Amsterdam.

2. Glow in the dark mini golf bij Powerzone in Amsterdam
Wanneer je ‘Powerzone’ hoort denk je vast al aan spectaculaire uitjes. De Powerzone staat er om bekend dat ze een reguliere activiteit een nieuwe twist geven om zo nog meer fun te creëren. Wat ze nu hebben bedacht is Glow in the Dark midgetgolf! Het doorgaans saaie midgetgolf is in een verfrissend jasje gestoken en is nu zo leuk dat je waarschijnlijk eenmaal je aan het spelen bent, niet meer wilt stoppen. Je zal je begeven in een wereld van Michiel de Ruyter vol boeven en piraterij. De blacklights zorgen voor een magische verlichting waardoor het spel een extra dimensie krijgt!
Naast midgetgolf kun je in de Powerzone ook een andere toffe activiteit doen: 

Lasergamen! 
Samen met je vader rennen door donkere ruimtes en elkaar met lasergames beschieten is een ware jongensdroom die uit zal komen. Je kunt ook met een grote groep gaan en samen met je vader in een team zitten om zo de mensen van het andere team, de ‘schurken’ als target te gebruiken. Een dag vol plezier en avontuur is gegarandeerd.

3. Doe een Escaperoom 
Er zijn inmiddels zo ontzettend veel toffe escape rooms waar je aan kunt deelnemen. Bijna elke stad of regio biedt wel een eigen versie aan van deze spannende en speelse activiteit. Een Escaperoom is een ruimte waar je in wordt opgesloten en door middel van het oplossen van vraagstukken, puzzels en raadsels steeds meer clue’s krijgt waardoor je uiteindelijk de ruimte kunt verlaten. Een echte aanrader is de Prison Escaperoom in Breda. Hier wordt je in grote groepen ingedeeld in een echte oude gevangenis en moet je samen weten te ontsnappen. Altijd al met je vader een spannend avontuur willen aangaan? Dan is dit je kans!

4. Go International
Neem je vader mee op een internationale dagtrip. Dit is iets wat hij totaal niet zal verwachten. Je kunt al voor een budgetvriendelijke prijs naar een internationale bestemming. Wat dacht je van Antwerpen of Brussel met de trein? Of een dagtrip naar Dublin? Ryan Air biedt dagelijkse vluchten aan vanaf Amsterdam naar Dublin en door de gunstige tijden kun je zelfs in de ochtend heen vliegen en laat in de avond terug. Zo heb je overdag genoeg de tijd om de Ierse bierbrouwerijen te ontdekken en biertjes te drinken in het echte Ierse pub-leven.

5. Indoor Skydiven
Indoor Skydiven is een stoere activiteit die je samen met je vader kunt doen. Na instructies over het proces ga je één voor één de skydive cabine in. Je voelt je gewichtloos en zweeft door de ruimte. Je voelt je voor een dag net een astronaut. Als dat niet gaaf is, dan weten wij het ook niet meer!

6. Bezoek een plukboerderij
Als je vader niet van de wilde avonturen is of wellicht al wat op leeftijd is zijn er ook nog genoeg andere activiteiten die wat rustiger zijn die je kunt ondernemen. Eén van deze activiteiten is het bezoeken van een pluk boerderij. Dit zijn grote boerderijen waar klanten zelf hun eigen vruchten mogen plukken. Denk hierbij aan kersen, aardbeien en peren. Al het gekochte fruit mag je na af loop ook meenemen. Samen in de natuur zijn kan ook een fijn ‘bonding moment’ zijn. Genieten in de openlucht van het fijne weer terwijl je iets leuks aan het doen bent. Dit is een activiteit waar de rustige papa’s flink van zullen genieten. Ook is deze activiteit geschikt voor alle leeftijden. Van de kleinste onder ons tot de oudste onder ons. Iedereen is welkom en iedereen mag mee!

7. Rotsklimmen
Is je vader een fanatieke sporter en houd hij van een uitdaging? Neem je vader dan mee rotsklimmen. Geloof ons, het ziet er makkelijker uit dan het is, maar het is wel een toffe activiteit vol uitdagingen. Het leuke is ook dat je dit samen kunt doen en elkaar kunt helpen de top van de rots te bereiken.

We hopen dat je wat inspiratie hebt op kunnen doen en wensen jou en je vader alvast een fijne Vaderdag!

Share