Kinderen kosten veel geld. Voor je het weet is al het geld alweer over de balk gegooid. Er gaat meer geld uit dan je denkt. En eigenlijk wil je ook nog een buffer opbouwen voor onverwachte kosten. Oh, en niet te vergeten de studie en het onderhoud voor je kind in de toekomst. Een spaarrekening voor ieder kind zodat ze daar hun studie, een mooie reis, stage, huur, of een uitwisseling naar het buitenland van kunnen betalen. En dat gaat vaak om veel geld en daar kun je maar het beste gelijk mee beginnen. Wij geven je in deze blog een aantal tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Periodieke inleg

Als je gaat sparen of beleggen is het noodzakelijk om een periodieke inleg voor jezelf te bepalen. Hoeveel je inlegt maakt niet uit als je maar elke periode, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, hetzelfde bedrag overmaakt naar de betreffende rekening. Dit kan een spaarrekening zijn of een beleggingsrekening. Zorg ervoor dat het bedrag niet té hoog is en dat je ook nog een beetje van het leven kan genieten. Het is niet de bedoeling dat je op een houtje moet bijten ten gevolge van een te hoge periodieke inleg.

Open een beleggingsrekening

Bij veel banken kun je een beleggingsrekening openen. Hiervoor heb je passieve en actieve beleggers. Actieve beleggers proberen de koers te voorspellen door middel van complexe formules. Passieve beleggers volgen de koers. Onderzoek laat zien dat passief beleggen slimmer is. Bovendien zijn passieve fondsen ook goedkoper. Met een beleggingsrekening kun je geen geld overschrijven of opnemen. Met de huidige rentepercentages is een beleggingsrekening vaak lucratiever dan je geld op je spaarrekening.

Spaar- of termijndeposito

Een spaardeposito is een rekening die je voor lange tijd vast kunt zetten bij de bank. Er is vaak een minimuminleg om een spaardepositorekening te openen. Over de betreffende periode dat jij het geld hebt vastgezet, krijg je een vooraf afgesproken rentepercentage. Tussentijds kun je geen geld opnemen. Dit kan met name handig zijn voor mensen die een gat in hun hand hebben. Je ziet het geld niet, je kunt er niet bij, dus je kunt het ook niet uitgeven! Een spaardeposito is vaak lucratiever dan een kinderspaarrekening.

Beleg in crypto

Ooit gehoord van Bitcoin? Beleggen in crypto kan ook zorgen voor rendement op je geld. Je plaatst geld in de portefeuille waarmee je digitale munten kunt kopen. Als de koersen stijgen, wordt jouw geld meer waard. En daar hoef je eigenlijk niks voor te doen. Je kunt natuurlijk ook geld verliezen maar dat is het risico van het vak. Een betrouwbaar platform om te beleggen in crypto is Anycoin Direct.

Share