Herlees jij ook de boeken van Harry Potter en kijk je de films ook meerdere malen? Of heb je nu kinderen die je ook enthousiast wilt maken voor de wereld die J́.K. Rowling gecreëerd heeft? Dan zijn de “Fantastic Beasts films” een mooie aanvulling op de bekende films.

Perkamentus

Vanaf 13 april 2022 zal de nieuwste film in die serie: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX. Een film waar ik zelf ook naar uitkijk omdater meer inzicht komt in de geschiedenis van Dumbledore / Perkamentus waardoor de informatie uit de eerdere Harry Potter boeken (die zich later afspelen, kun je het nog volgen?) verrijkt zal worden. Ik ben zeer benieuwd!

Trailer van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Algemene informatie over Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

Cast van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

De sterrencast van de film bestaat uit Oscarwinnaar Eddie Redmayne (“The Theory of Everything”), de twee keer voor een Oscar genomineerde Jude Law (“Cold Mountain”, “The Talented Mr. Ripley”), Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner, Jessica Williams, Katherine Waterston en Mads Mikkelsen.

Share