De fans van de bekende Scream films hebben er meer dan een decennium op moeten wachten; maar Scream 5 is sinds 3 februari 2022 te zien in de Nederlandse bioscopen.

De eerste Scream werd in 1996 geregisseerd door Wes Craven; deze frisse mix van horror en komedie resulteerde in een nieuw sub genre. De hoofdvoorwaarde voor diegene die een recensie schrijft over een ‘’Scream’’ film, is natuurlijk dat het plot nooit onthuld mag worden. In deze review dan ook geen spoilers, maar wel onze mening en of deze remake de moeite waard is om te bezichtigen.

Scream 5 is een requel; wat inhoudt dat deze speelfilm zowel een reboot is als een direct vervolg op het vorige deel. Het verhaal begint uiteraard weer in het plaatsje Woodsboro; waar twintig jaar na dato opnieuw iemand het Ghostface masker heeft opgezet. Voor fans van de serie een feestje van herkenning, want oude personages duiken weer op zoals Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (Gale Weathers) en David Arquette (Dewey Riley).

In goed gezelschap heeft de film een prima amusementswaarde, wel is deze bij vlagen wat voorspelbaar. Alle vertrouwde facetten van een Scream film zijn aanwezig, maar daadwerkelijk vernieuwend is ook deze requel helaas niet. Vermakelijk en gegarandeerd een gezellig avondje uit, maar heb geen al te hoge verwachtingen van het acteerwerk en de verhaallijn.

Score: 3/5 sterren [Melanie en Florentine]

Share