Met Jurassic World Dominion komt een prachtige serie films ten einde. Naar goed gebruik, werden er meerdere films gemaakt die ook los van elkaar te zien zijn, maar die samen een mooi geheel vormen. Zo was dat ook met de eerste serie films Jurassic Park. En dat kennen we van James Bond, Star Wars en vele andere populaire films.

Michael Crichton

De bedenker van de allereerste Jurassic Park film is de legendarische regisseur Steven Spielberg, die ook deze film mede produceerd. De eerste film is gebaseerd op een boek van Michael Crichton, die fantasie goed weet te verhalen in een realistische setting. Crichton doet volop onderzoek voordat hij zijn boeken schrijft en daardoor is het wetenschappelijke verhaal niet ondenkbaar. Klonen, DNA gebruiken om nieuw leven te maken…. Er een pretpark bij verzinnen gaat een stap verder, maar toch blijft het wel een gegeven wat tot nadenken stemt.

Jurassic World

De nieuwe Jurassic Park films heten Jurassic World en bevatten verwijzingen naar de eerste drie films. Je kunt wel zien dat er technisch meer mogelijk is in deze tijd. De special effects zijn indrukwekkend, zeker wanneer je de film in IMAX of Dolby Cinema kunt bekijken.

Over Jurassic World Dominion zelf:

Dominion van regisseur Colin Trevorrow, de man achter Jurassic World, speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

Cast van Jurassic World Dominion

De nieuwe rollen in de film worden gespeeld door DeWanda Wise (She’s Gotta Have It), de voor een Emmy genomineerde Mamoudou Athie (Archive 81), Dichen Lachman (Agents of S.H.I.E.L.D.), Scott Haze (Minari) en Campbell Scott (The Amazing Spider-Man 2). Daarnaast zien we ook weer BD Wong als Dr. Henry Wu, Justice Smith als Franklin Webb, Daniella Pineda als Dr. Zia Rodriguez en Omar Sy als Barry Sembenè.

Trailer van Jurassic World Dominion

Een terugblik op de eerdere Jurassic World films

https://trotsevaders.nl2015/11/jurassic-world-op-dvd-en-bluray-recensie/
https://trotsevaders.nl2018/06/jurassic-world-fallen-kingdom-verslag/
Share