Ik was uitgenodigd door Disney om naar de première te gaan van hun nieuwe film Lightyear. Deze recensie gaan we kijken naar de première en de film van Disney Pixar’s Lightyear.

De première

De première was in Pathé noord in Amsterdam. Het was een grote première. Nadat je over de blauwe loper liep en wat trappen op kwam, begon de première echt.

Er was een grote ruimte met tafels waar allemaal lekkers op lag. Je kon drinken krijgen aan de bar. We kregen een ketting waar drie stempels op konden. Als je die allemaal had kreeg je een exclusieve Dogtag waar: ‘Space Ranger’ opstaat.

Je kreeg de stempels om drie ruimte trainingen te doen. De eerste was een test van reactiesnelheid waar je in twee teams zo snel mogelijk de meeste knoppen van jouw kleur moest indrukken. De knoppen waren verspreid over de kamer dus je moest ook wel even rennen. De tweede was een test van precisie, waar je met een cirkel langs een buis moest zonder de buis te raken met een van de randen van de cirkel. De derde en laatste training was een quiz over de ruimte. Met vragen zoals: Hoeveel planeten zijn er, en welke planeet is het kleinste. Het waren allemaal meerkeuzevragen om het toch iets makkelijker te maken.

Je kon ook nog foto’s maken in een pashokje of achter een groot green screen. Nadat dat allemaal klaar was was het tijd voor de film zelf.

De film Lightyear

!!SPOILER ALERT, er gaan geen spoilers verteld worden ervan uitgaande dat je de trailers hebt gezien!!

Buzz Lightyear is een speelgoed pop in het universum van Toy Story. Die speelgoed pop is gebaseerd op de film Lightyear. Deze film is dezelfde film die Andy (van Toy Story) zag voordat hij de pop Buzz Lightyear kreeg.

Ik vind het een hele leuke film. Het is anders dan de andere Toy Story films omdat het dus een film van de pop is niet over de pop. Dus hoewel het anders is, is Lightyear eigenlijk veel beter dan ik had verwacht! De persoonlijkheden van Buzz Lightyear voelen hetzelfde als de Buzz in de Toy Story films. Daardoor voelt het alsof deze film echt in dat universum zou passen.

Mijn favoriete gedeelte van de film is waarschijnlijk de humor. Er waren veel grappen en de meeste werkten goed en lieten me hardop lachen. Mijn favoriete personage was ook de robotkat Sox. De kat was voor mij het grappigste in de film. De rest van de personages waren ook goed en leuk om naar te kijken. De film heeft goede, spannende actie waardoor geen seconde saai voelt. Het einde van de film was goed maar zeker een beetje cliché.

Over het algemeen vind ik het dus een leuke film. Het voelt als een goede bijdrage van het Toy Story universum. Als je een Toy Story fan bent wil je deze film wel kijken. Anders is deze film goed naar te kijken zonder enige Toy Story kennis. Met genoeg grappen voor jong en oud kan iedereen goed vermaakt worden. Zeker een aanrader!

Share