Burgers Zoo – Ocean Bricks [verslag]

Je kent het vast wel. Zo’n druilerige zondag waarbij ze telkens een bui regen voorspellen maar de temperatuur prima is. Zo’n zondag was het. Om 9.00 zat ik met 4 kids in de auto. Op naar Arnhem.

Bij aankomst is het parkeren makkelijk, plek genoeg ondanks dat er nog meer mensen de druilerige zondag trotseren….

Tot en met 19 juni 2022 kun je in Burger Zoo genieten van de Ocean Bricks en zwemmen’ in en rondom onze Ocean ruim 30 spectaculaire zeedieren! Deze dieren zijn levensecht nagebouwd met maar liefst 1,3 miljoen kleurige legosteentjes. Laat je op je tocht door het park verrassen door kleurrijke creaties van charismatische dierfiguren als orka’s, makohaaien, reuzeninktvissen, dolfijnen, roggen, zeehonden, zeekoeien, pinguïns en enkele bekende bewoners van het tropisch koraalrif. Super gaaf!

We kregen een afvinklijst waarbij we telkens konden afvinken welk dierenrijk we gezien hadden. De kinderen welke wij mee hadden waren 8 – 9 – 11 – 12 en ze genoten er allen van. Op een na hebben we ze allemaal gevonden.

Maar er was nog meer waarvan ze genoten. Alle dieren kon je ontdekken in hun eigen leefomgeving. Van te voren werd de plattegrond grondig bestudeerd. Mangrove, Bush, Ocean, Rimba, Desert, Safari en Park. We zijn overal langs gelopen. De kids vonden het erg mooi.

Vooral de Safari en Ocean maakte indruk op hen. In de Ocean loop je onder het aquarium door en zwemmen er roggen, vissen en haaien over je heen. Het is werkelijk een sprookje. Ze hebben ruim een uur in de Ocean doorgebracht en keken hun ogen ook. Ook de mangrove was prachtig met de zeekoe, de prachtige natuur en de vele vlinders in allerlei kleuren.

Inmiddels zijn wij met onze boys al bij heel veel dierentuinen geweest in Nederland, België en Duitsland maar deze behoord toch wel echt in de top. Zo ontzettend mooi, duurzaam en je kunt echt zien dat het welbevinden van de dieren voorop staat.

Ondanks het druilerige weer genoten de kinderen volop en hadden ze ook helemaal geen last van de regen, ook omdat veel werelden binnen zijn.

We hebben genoten en komen zeker binnenkort nog eens terug. Verwonderen is bijzonder en dat kan zeker in Koninklijke Burgers Zoo.

Hoe help je je kind om zelf een iPhone te kopen?
Wie is Buzz Lightyear eigenlijk?
Share