Een filmende dierverzorger van Koninklijke Burgers’ Zoo wist deze week het aanstekelijke spelgedrag tussen Westelijke gorilla’s en goudbuikmangabeys in videobeelden vast te leggen. Beide Afrikaanse apensoorten delen hun bosrijke buitenverblijf in het Arnhemse dierenpark en met name de jongere dieren van beide apensoorten vertonen regelmatig stoeiend en plagend spelgedrag. 

Zo leuk om dit te zien, zeker wanneer je zelf even niet in Koninklijke Burgers’ Zoo bent geweest. Of juist wel, maar dan op een moment dat deze dieren niet aan het spelen waren!

Ik had eigenlijk nog nooit van een Mangabey gehoord… Gelukkig biedt de website van Burgers’ Zoo informatie over deze apensoort. Zo leer ik dat ze 20 jaar kunnen worden en dat hun staart langer is dan hun lijf. Volgende keer ga ik ze (be)zoeken!

Maar nu, ook voor jullie, de video. Geniet ervan!

Share