Ontwerp je eigen placemats en onderzetters

Wanneer je kinderen hebt, wordt eten een andere activiteit dan wanneer je alleen met je partner een maaltijd deelt. Een tafellaken verandert na één maaltijd in een stuk doek met vlekken die er moeilijk uit gaan. Wanneer je geen tafellaken gebruikt, ziet je tafel er soms als een slagveld uit na een enkele maaltijd…..

Oog-hand-coördinatie

Persoonlijk vind ik het niet erg. De kinderen mochten van mij al vrij jong proberen om zelf te eten en de oog-hand coördinatie is niet ineens goed, dus viel er veel van de vork of lepel. Oefenen is het enige wat maakt dat het steeds beter gaat.

Gezellig aan tafel?

Maaltijden met kinderen zijn op een heel andere manier gezellig dan met volwassenen. Bij volwassenen is het genieten van de diverse smaken en het voeren van goede gesprekken vaak wat een maaltijd gezellig maakt. Bij kinderen is het soms vooral uitdagend….

Uitdaging

Kinderen kennis laten maken met verschillende structuren en smaken van voeding kan een echte uitdaging zijn. Ook het zorgen dat een kind voldoende goede voeding binnenkrijgt, vergt soms uithoudingsvermogen en geduld. En zeker wanneer een kind zijn of haar mond stijf dichthoudt, is de gezelligheid soms ver te zoeken….

Gezellig maken

Om een tafel gezellig te maken, kun je verschillende dingen doen. Wat bij mij een succes was, toen de kinderen klein waren, was een klein kokertje op tafel wat de kinderen zelf hadden versierd. Wie het kokertje had, mocht iets vertellen en de anderen luisterden dan of stelden vragen. Op die manier zat niet iedereen door elkaar heen te praten en was er ook tijd om te eten.

Placemats

Ook een tafel gezellig aankleden kan helpen. Een tafelkleed is om eerder genoemde redenen niet praktisch, maar tegenwoordig zijn er enorm veel leuke placemats te kopen, ook gepersonaliseerd! De antislip placemat van Fotocadeau kun je zelf ontwerpen, hoe leuk is dat!

Onderzetters

Fotocadeau biedt ook personaliseerbare onderzetters voor glazen. Geen gedoe meer met kringen op de tafel! Omdat zowel de onderzetters als de placemats anti-slip zijn, zijn ze heel praktisch in gebruik. Ze zijn eenvoudig af te nemen met een vochtige doek en op die manier altijd klaar voor gebruik.

Setjes

Zelf heb ik er voor gekozen om de placemats en de onderzetters in dezelfde sfeer te houden. Beiden zijn gebaseerd op een schilderij van Vincent van Gogh, een schilder die in hetzelfde dorp geboren is als ik en waarvan ik het werk zeer waardeer. De mooie kleuren komen prachtig uit op de houten tafel binnen, maar ook buiten en zijn neutraal genoeg om te combineren met mijn servies. Ik geniet er echt van om mijn tafel op deze manier aan te kleden. Ook wanneer er gasten zijn, zoals de vrienden van mijn kinderen, zijn deze sets perfect.

Nope [recensie]
Wil de Krokodil
Share