Wellicht heb je deze blog aangeklikt omdat je een echte gamer bent. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe gaming computer omdat jouw oude laptop of console het inmiddels heeft begeven. Maar misschien ben je ook wel nieuw op dit gebied en weet je nog niet veel van gaming computers en laptops af. Eén ding weet je echter wel zeker: jij wilt binnenkort lekker kunnen gamen wanneer je thuiskomt na een dag hard werken of studeren. Lees dan even verder want in deze blog leggen wij vier belangrijke voordelen van een gaming computer uit ten opzichte van de laptop variant. Een gaming laptop heeft zo zijn voordelen, denk aan ruimtebesparing en mobiliteit, maar een computer heeft dat zeker ook!

Meer performance voor hetzelfde bedrag

Over het algemeen geldt dat je voor hetzelfde bedrag meer performance, een hoogwaardige kwaliteit en een betere speelervaring krijgt wanneer je kiest voor een gaming computer. Laptops zijn namelijk wat duurder om te maken en daardoor krijg je voor hetzelfde geld minder terug. Even een voorbeeld. Stel je hebt een budget van 1000 euro. Wanneer je gaat voor een gaming laptop zul je de keuze hebben uit modellen die allemaal een net iets mindere kwaliteit videokaart en processor hebben dan wanneer je voor datzelfde bedrag een volwaardige gaming computer aanschaft. Tel uit je winst!

Uitbreiden en upgraden is een eitje

Gaming laptops zijn, net als ‘normale’ laptops overigens, wat moeilijker uit te breiden en te upgraden. Er is simpelweg gewoon geen ruimte voor. Bij een gaming computer heb je hier vaak geen last van. Dit komt omdat de behuizing van een gaming computer dusdanig ruim is dat er altijd wel ruimte over is om nieuwe onderdelen in te bouwen. Heb je bijvoorbeeld na een tijdje zoveel games geïnstalleerd dat er geen vrije opslagcapaciteit meer over is voor nieuwe games? Dan bouw je heel eenvoudig een tweede harde schijf of SSD (solid state drive) in. Of is de videokaart inmiddels verouderd? Vervang deze dan snel voor een nieuwe variant. Neem voor alle onderdelen omtrent gaming eens een kijkje bij een partij als Azerty.

Reparaties zijn zo gepiept

Ook de nodige reparaties zijn bij een gaming computer makkelijker uit te voeren dan bij de laptop variant. Naast uitbreiden en upgraden kun je dus ook makkelijk onderdelen vervangen en repareren. Is bij jouw gaming laptop een onderdeel kapot dat niet vervangen kan worden? Dan heb je pech en zul je op zoek moeten naar een nieuwe laptop. In het geval van een pc hoef je vrijwel niet bang te zijn dat onderdelen niet vervangen kunnen worden. Reparaties zijn namelijk zo gepiept.

Geen krampachtige houding: langer plezier!

Veel mensen met een laptop hebben het al wel eens meegemaakt: pas na enkele uren kom je erachter dat je al die tijd al een verkeerde houding hebt aangenomen. Je beweegt je hoofd eens rond en merkt dat de spieren in je nek helemaal vastzitten en pijn doen. Bij een gaming computer heb je hier gelukkig geen last van. Mits je alles op de juiste manier hebt opgesteld natuurlijk. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit stoel die voldoende ondersteuning biedt. En zorg ervoor dat het beeldscherm groot genoeg is en op de juiste hoogte staat. Geen krampachtige houding betekent langer plezier van jouw favoriete games!

Share