Waar denk je aan bij “Ceci n’est pas une bière”? Waarschijnlijk aan het bekende kustwerk van René Magritte: “La Trahison des Images” (het verraad van de voorstelling) beter bekend als “Ceci n’est pas un pipe / Dit is geen pijp. Het is een schilderij waar een pijp op staat afgebeeld. Daarmee is het een afbeelding van een pijp en niet de pijp zelf. En zo zet Magritte je aan het denken, over kunst, over waarheid en waarneming.

Duvelke

Allemaal mooi natuurijk, maar om als kerstcadeau een afbeelding van een fles bier onder de kerstboom te vinden, zou natuurlijk jammer zijn. Zeker wanneer het om het heerlijke Belgische bier “Duvel” gaat met uiteraard 6,66% alcohol. Een “Duvelke” is een stevig biertje, wat ik niet anders ken dan uit het karakteristieke flesje en gedronken uit een echt Duvel-glas. En nu is er een speciale editie van dit lekkere bier. Zoals Duvel het zelf omschrijft: “Een surreëel speciaalbier in een uitmuntende replica van de originele CIEL BOUTEILLE uit 1940

CIEL BOUTEILLE

CIEL BOUTEILLE uit 1940 is een bijzondere compositie van olieverf op fles, dit bij gebrek aan canvas tijdens de oorlog. Dit iconische kunstwerk krijgt een tweede leven op de limited bierfles; de magische wolkenwereld van Magritte siert de buitenkant en ook met ‘t Duvel bier aan de binnenkant is iets bijzonders gebeurd. Speciaal voor deze editie is het bier namelijk ongefilterd gebrouwen. Het resultaat is een mooie grote fles speciaalbier.

Dubbel genieten

Aangezien het hier om ECHT bier in een ECHTE fles gaat is het dubbel genieten: eerst wanneer je het speciaalbier van Duvel gaat drinken (let op, de fles bevat 75 cl speciaalbier van maar liefst 8% alcohol. Je kunt het dus rustig met één of meerdere vrienden delen!). Daarna van de prachtige fles. Echt een kunstwerk, een mooie hommage aan René Magritte.

Beperkte oplage Duvel x Magritte

De beperkte oplage van de Duvel x Magritte fles is vanaf 23 oktober te koop voor 19,95 euro bij De Bijenkorf en in de cadeaushop van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Bij aankoop van de fles ontvangt men tevens een tweede gratis entreekaartje voor het Depot Boijmans van Beuningen. In het depot is een breed scala aan surreële kunstwerken, waaronder die van René Magritte, opgeslagen.Kijk <hier> voor meer informatie en speciale aanbiedingen.

Duvel cadeau’s zonder alcohol

Zoek je een ander Duvels-goed kerstcadeau, misschien eentje zonder alcohol? Klik dan hier >>>>

Share